Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дете за малко не попадна под колелата на автомобил във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 07:16 / 04.06.2023Коментари (0)3520
Дете едва не попадна под гумите на автомобил във Варна, видя Varna24.bg. Опасната ситуация е публикувана във фейсбук групата “Виждам те КАТ Варна". От публикацията става ясно как дете се спуска по наклон на нанадолнище със скейтборд и с последния момент жената до него го хваща за ръката, за да избегне удар с идващо такси. Шофьорът успява да удари спирачки и да спре навреме.

Като по чудо скейтбордът минава под колата без да бъде засегнат. Това обаче нямаше да се случи, ако детето беше отгоре.

Публикацията буквално разпали мрежата от коментари на варненци:

Колкото и бавно да караш, дали ще спасиш дете със скейт спускащо се от баира!? То е толкова бързо и ниско, че даже няма да го видиш кога е влязло под гумите ти!

Някои от коментиращите се нахвърлят върху майката, тъй като е доста опасно това, което прави. Според други обаче тя си е била на мястото, защото е успяла да избегне сериозен инцидент.

Ето какво обаче обяснява свидетел на случката:

Недейте да казвате “Браво" за реакцията. Детето се спусна около 10 пъти. За щастие без инцидент. Със сигурност след това такси не му е позволила да се спусне повече.

За доброто на всички деца, всякакви подобни превозни средства се карат в училищен двор или в някой парк, където е изключено да има подобни случки.

Все пак се намират и такива, които да похвалят шофьора:

Добър шофьор! Бавно кара и бързо реагира!

Браво на жената, браво и на таксиметровия шофьор!!! Адекватна, бърза и хладнокръвна реакция. Амин!

Наблюдавах тази майка от колата. В интерес на истината при всяко спускане на детето тя се оглеждаше във всички посоки за коли, когато идваше кола го предупреждаваше. На мен също ми се стори опасно това, което му позволява, защото от играчка можеше да стане плачка. Не беше редно в тези улички,където не могат да се разминат коли да го подлага на риск.За съжаление винаги шофьора излиза виновен.

Естествено, че е опасно. Нали утре няма да е с нея и ще знае, че е допустимо карането на скейт по улицата. Има си правила, които се изграждат докато си с детето, за да няма главоболия като порасне достатъчно, за да се движи само. Адекватно в случая е борда в ръчичка, детето в другата и пеш докато се стигне до нормален тротоар или велоалея. Такъв ни е квартала, че нямаме много достъп и до двете, но аз с тротинетки, колелета и подобни не излизам с децата ако работата ми е в квартала. Има време и място за всичко.

Ето заради това се кара бавно в града, супер реакция

Ужас, ужас, безотговорна майка. Дори от видеото косата ми настръхва …

По време на коментарите се включва и самата майка. Ето какво обяснява тя:

Приятелка ме е видяла и ми каза, не знам да плача ли, или да се смея. Вие явно си нямате друга работа. Затова сме на това дередже. Коментираме, съдим, много обичаме да изказваме мнението си, нали... И така ако може ние да сме най-прави...

А този дето не е пуснал цялото клипче, ами само тука поражда стрес, негативизъм и омраза към ''тази безотговорна майка'', явно наистина много хора нямат с какво съществено да се занимават. Единственото за което аз се притесних, беше да не удари скейтборда колата на човека... да евала за неговата реакция, но такава трябва да имат абсолютно всички шофьори. Вие моето дете айде, моля, не го мислете, пазете си вашите.

А моето дете, щом толкова ви заинтригува - от 1 годинка се катери по дърветата и още не са ме глобили, на 2 караше колело, на 6 е и кара перфектно ски. Ако искате уроци за скейт може да ви преподава. Сега я уча да кара кола, след 2 години иска да става рали състезател... е някой деца са по-активни от други, важното е да си на една ръка до тях . Лека нощ и не се занимавайте с глупости, има наистина по-важни неща в живота от клюките

Вече във Варна не като едно време да си караме спокойно колелета скейтбордове или ролери...няма къде. Дори и в морската градина за миг невнимание и някой ще те разбие с тротинетка

Не знам кое й е безотговорното на жената. Хвана детето си, извини се на шофьора, който караше бавно и възможността да ги е видял е голяма, защото ние виждаме 5 сек. видео. Но, разбира се - нека не пропускаме и това, че любимото хоби на българина е да съди, оплюва и мрази. Вашите деца явно живеят в скафандър и са от кротки, по-кротки. Пък за всички, дето казват че има тротоар, вие честно ли бихте вървели по него в това състояние?









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
Газови доставки
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: