До края на 2016 г. приемат плановете срещу наводнения по Черноморието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 30.11.2016
945
До края на годината трябва да бъдат приети плановете за управление на риска от наводнения и за управление на речните басейни в Черноморския басейнов район. Това съобщи във Варна директорът на Басейновата дирекция "Черноморски район" Десислава Консулова, предаде БТА.

Проектът на план за управление на риска от наводнения за Черноморския район е на финалния етап и е изпратено искане за становище по екологичната оценка до министъра на околната среда и водите. След това предстои разглеждането му на консултативен съвет, висш екологичен съвет по водите и приемане от Министерски съвет. В плана за управление на риска от наводнения са разгледани районите с риск и са изготвени карти на заплахата, както и програма от мерки.Програма е изготвена и за плана за управление на речните басейни в Черноморския район.

Стойността от програмата от мерки за управление на речните басейни е около 800 млн. лева, като от тях приблизително 500 млн. лева са предназначени за ВиК сектора - за изграждане на пречиствателни и канализационни системи.Стойността на програмата за управление на риска от наводнения е около 240 млн. лева, като част от средствата ще дойдат от оперативната програма "Околна среда".Ако до края на годината тези планове не бъдат приети, има вероятност да бъдат спрени евросредствата за екология.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неприятна новина за всички българи, които са тръгнали към Гърция ...
Президентът: Без социална справедливост всяко общество е обречено...
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...
Тези новини за лихвения процент, които ще засегнат много българи
Шофьорите да внимават днес!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).