Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добрев: Не знам как от ГЕРБ предложихме мораториум
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 04.01.2022Коментари (0)972
©
Решението за налагане на мораториум върху цените на тока, парното и водата е "много глупаво" решение. Това заяви в студиото на "Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той не знаел как от партията му са го предложили, затова и не гласувал.

"Два пъти на нас ни е предлаган такъв мораториум и ние сме го отхвърляли, защото това не е пазарно решение. Според мен е много глупаво решение", уточни той.

На въпрос дали е казал на Десислава Атанасова, че мораториумът е глупав, отговори: "Ами, то призиви за мораториум се чуваха от управляващата коалиция предишните дни. В този смисъл тя е направила това, което искат управляващите", обясни депутатът.

Някой иска да вземе милиардите оборот на "Булгаргаз" месец, след като беше сформирано правителство, смята Добрев във връзка с изтеклия договор за азерски газ.

"Според нас се правят опити да се навреди на интересите на "Булгаргаз" - на държавното дружество. Защото в този сектор има много големи частни интереси. "Булгаргаз" е с най-голям дял в българския пазар на газ", посочи той.

По думите на Добрев всеки ден в страната се случват кризи и вместо да има решения, се виждат "нескопосани обяснения" какво се случва.

"Моята хипотеза е, че новото правителство - премиер, вицепремиер, министър на енергетиката вероятно са извикали изпълнителния директор на "Булгаргаз" и са поискали договора. Те са управляващи - имат право. Осем години този договор не изтече - виждате, само седмици, след като беше сформирано правителство - договорът се появи в медиите", коментира още депутатът.

Той обясни, че след като започнат заседанията на комисията по енергетика в парламента ще попитат дали има писмо от азерска страна, което твърди, че изтичането на клаузите от договора нарушава интересите на азерската страна.

"Тоест, има реална опасност "Булгаргаз" да загуби договора си. Ако "Булгаргаз" загуби договора си, ще го вземат онези, които искат да вземат милиардите. "Булгаргаз" се атакува в последния един месец точно с цел да загуби водещото си място в България и да може някой друг да вземе търговията с газ", добави Добрев.

Депутатът уточни, че имат информация за съществуването на такова писмо, което обаче не са виждали. "Имаме информация от азерска страна, че те са изключително разочаровани и са притеснени. Това, което знам, е че в това писмо се иска българската държава да предприеме всички действия, за да накаже виновните. Този въпрос е много съществен", заяви той.

Добрев смята, че е рано за вот на недоверие към кабинета, защото правителството имало нужда да се ориентира. "Ние не искаме да саботираме работата му. В същото време няма да мълчим, когато виждаме, че те не вземат правилните решения", категоричен е депутатът от ГЕРБ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: