Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Добромир Банев разчете един от най-търсените кодове
Автор: Йоланда Пелова 21:53 / 15.11.2023Коментари (0)956
© Фокус
140 страници, където "Всички дни ще се казват неделя". Така е озаглавена най-новата книга на поета и юрист Добромир Банев. Той гостува в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус".

Банев разчита кода на любовта в своята нова книга, чието представяне се състоя тази вечер /15 ноември/ в София.

За любовта авторът казва, че тя е универсално чувство: "Просто е разнолика и при хората не се случва по еднакъв начин, не се случва по едно и също време, претърпява трансформации, като всяко едно присъщо за нас човешко чувство. Но не трябва да забравяме, че именно любовта е нещо, което ни отличава от останалите създания. Затова трябва да й се доверяваме. Не трябва да изпитваме съмнения, когато с целите си сетива усещаме, че тя най-после се е спряла до нас и е намигнала леко с око".

Кодът за успешната любов е разчетен: "Само с компромиси, то това е ясно, защото любовта идва и си отива, не при всички, разбира се, но до край остава при много малко хора. Тя не избира, тя решава колко време да остане и колко не. Но за да запазим поне нормални отношения помежду си, е нужно, според мен, да правим компромиси, които не изискват кой знае какви отстъпки. Когато ти живееш с един човек, няма как рутината да не вземе превес в един момент. Така че това, според мен е панацеята - компромиси всеки ден".

Относно детайлите Добромир Банев отбеляза: "Въпросът е да се пренастроим, ние самите да имаме по-друго отношение към живота. Защото неделята не е да останеш само проснат в леглото и да гледаш в точка, в което няма нищо лошо, разбира се. Но как можем това да го постигнем? Можем да го постигнем първо - с четене на хубави книги, защото те винаги обогатяват, винаги държат будна романтиката в нас. Ако сме само с телефонните устройства в ръце, това няма как да се случи, няма и как да срещнем голямата любов, защото тя е в живия живот, рядко се случва в Интернет. Не че не е възможно, особено сега в дигиталната ера. Но любовта, така или иначе, присъства в живия живот. Аз както казвам, обичам да участвам в него, не да бъда страничен наблюдател".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: