Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доц. Георги Йорданов, БСП: Хората трябва да гласуват по две важни причини
Автор: Диана Бикова 19:32 / 20.09.2022Коментари (3)1025
©
Доц. доктор Георги Йорданов е трети в листата на коалиция "БСП за България" в Пловдив град. Той е на 65 г., завършил е "Дентална медицина“ и "Здравен мениджмънт“. Член на Градския съвет, Областния съвет на БСП, Националния съвет и Изпълнителното бюро на БСП. Участва в Тракийско дружество – Пловдив.

В момента е директор на Агенцията за хората с увреждания. Има много добър опит в държавната администрация и управление, бил е директор на РЗИ – Пловдив, УМБАЛ "Пловдив“, МБАЛ "Свети Мина“. Дългогодишен преподавател и ръководител на катедра в Медицински университет – Пловдив. Два мандата общински съветник в Общински съвет – Пловдив, един мандат народен представител.

В интервю за Plovdiv24.bg доцент Йорданов анализира предизборните кампании през 2021 г. и настоящата и разликите между тях.

"Миналата година имаше политически субект, който обеща да реши проблемите и хората бяха пленени от него. Този път има две формации, които се опитват да играят тази роля – "Възраждане“ и "Български възход“, но не им се получава и обещанията почти ги няма" - коментира доц. Йорданов.

Смята, че целенасочено се разпространява слухът, че трудно ще бъде съставено правителство в следващия парламент и пак ще има избори през февруари догодина, за да се демотивират хората.

Йорданов обясни, че гражданите трябва да гласуват по две важни причини - от една страна, за да не предоставят на друг правото да определи кой ще управлява страната. От друга - за да има легитимност на управлението, тъй като при прогнозирана 37% избирателна активност, след приравняване по стопроцентовата скала, се оказва, че управлението ще се подкрепи от около 8-9 на сто от имащите право на глас. 

"Острата конфронтация между двете групи в БСП Пловдив като че ли я няма, хората са с уточнени взаимоотношения, няма остри атаки, няма обвинения в подкрепа на други партии и затова се надявам, ако избирателите от левия сектор сме единни, в Пловдив можем да постигнем добър резултат“ – коментира още доц. Йорданов.

БСП най-добре си е партнирала с ДБ в предишната управленска коалиция. Към настоящия момент обаче никой, дори политическите анализатори, не коментират възможните варианти за управление на страната. 

Факт е, че само за няколко месеца министрите, излъчени от левицата, са успели да реализират част от предизборните си обещания. Най-добрият пример е социалната сфера, където е раздвижена ситуацията с пенсиите и в резултат от 1 октомври около 700 000 български граждани отново ще получат увеличение на пенсиите.

Детските градини станаха безплатни, майчинството е повишено от 380 лв. на 710 лева, увеличени са детските надбавки, ваучерите за храна от 80 на 200 лева и са постигнати редица други придобивки за хората. Резултатът е, че някои от партньорите в управлението сега казват, че те са го направили, отбелязва доц. Йорданов. 

Притеснителна е демографията в България - преди 5 години ражданията са били почти 90 000, сега са 53 000. По неофициални данни от преброяването на населението през 2021 г. България има 6.9 милиона население, което означава, че една трета от българите са изчезнали. 

Според доц. Йорданов, трябва да се работи целенасочено в три основни направления - демография, здравеопазване и социални дейности, които са тясно свързани. 

Една от идеите на социалистите е болниците да не търговски дружества, за да може вниманието на лекарите да е концентрирано върху пациента и неговото състояние и постигането на медицински резултат. За да се запазят хората в  малките населени места лечебниците трябва да придобият статут на защитено здравно заведение. А за да останат младите лекари в страната трябва да се изработи и приеме наредба за заплати на медицинския персонал по категории. 

В интервюто доцент Йорданов повдига и въпроса с бежанците от Украйна. Въпросите около интеграцията в българското общество са повече, отколкото отговорите. Проблем засега представлява записването на учениците заради различните имунизационни календари на двете държави, както и заради факт, че не знаят български език. 

БСП има програма за развитие на страната до 2030 година, но преди пандемията от ковид нещата са изглеждали по различен начин. 

"Сега се оказва, че средствата са на изчерпване. Затова е много важно какви политици ще влязат в Народното събрание, какви приоритети ще си поставят. Трябва да бъдат по-сериозни, хора с опит, за да постигнем България такава, че младите да останат в нея. Сигурна и социална държава" - казва още доц. Йорданов.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!




Още по темата: общо новини по темата: 865
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какви избори другарьо Йорданов.Те бабкити и дядовците измряха.Останаха такива като детенце с фалшиви дипломи.
+1
 
 
Хормон кажи за какво те изхвърлиха ? За подкупи ли ? Комуняго
+1
 
 
Кажи сега защо те уволниха като зам министър ? Имаше ли запис как рекетираш директори на болници ломуненце ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: