Донев: Съдебната реформа трябва да бъде осъществена, защото обществото настоява за справедливост

Автор: Теодора Патронова
Коментари (1)
10:32 / 15.02.2023
1029
Съдебната реформа трябва да бъде осъществена, защото обществото настоява за справедливост. Това каза премиерът Гълъб Донев в началото на заседанието на служебното правителство, предаде репортер на "Фокус".

"В дневния ред на служебното правителство в следващите седмици неизменно ще присъстват законопроектите, които 48-ото НС не намери политическа воля и време да приеме. В съответствие с изискванията на българското законодателство трябва отново да разгледаме и приемем проектите за закони, които ще внесем в 49-ото НС. За протокола и за поддържане на обществената памет припомням, че тези законопроекти бяха депозирани от служебното правителство в предишното НС, а политическите сили, представени в него, ги обявиха за свой приоритет. Тези законопроекти бяха необходимото условие за присъединяването на страната ни в Шенгенското пространство и за реализация на Плана за възстановяване", каза служебният министър.

Той обърна внимание, че тези закони трябваше да придвиждат напред промени, от които се нуждае българското общество - най-ясно това личи от тези, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията. Донев уточни, че тези проекти трябва да бъдат осъществени не защото някой ги иска от нас, а защото обществото ни настоява за справедливост, а тя е постижима само с прилагането на принципа за върховенство на правото.

"Тези законопроекти са огледало, което ясно отразява приноса на всеки за реформа в съдебната система. Разбира се, в това огледало всеки има правото да се оглежда в завискимост от субективното си усещане за справедливост и корупция", изтъкна той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (96):
25.04.2024 Илиана Кирилова: Трябва изцяло нов проект на Закон за съдебната власт и то след произнасяне на КС
24.04.2024 Колегията на държавното обвинение за съдебната реформа: Създава реална опасност за зависимост на прокуратурата
23.04.2024 САЩ посочиха събличането на 400 души в пловдивска дискотека като едно от най-вопиющите превишения на полицейските пълномощия в България
19.04.2024 Д-р Юлиан Войнов: Неработещата съдебна система е причина да няма инвестиции у нас
30.03.2024 Адв. Георгиев: Въпросителният знак за съдбата на съдебната реформа, корупцията и службите става все по-голям
21.02.2024 След ветото на президента: Правната комисия прие нови промени в НПК
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).