Двама души загинаха на събора на социалистите на Бузлуджа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:10 / 02.08.2015
735
Двама души загинаха събора на социалистите на Историческата поляна на връх Бузлуджа.

Вчера по обяд възрастен мъж от град Златица почина на поляната под Бузлуджа. 66-годишният мъж е получил масиран инфаркт, докато бил на път нагоре към изоставения Дом-паметник на БКП. Пристигналият лекарски екип само констатирал смъртта. Паметта му бе почетена с едноминутно мълчание от съпартийците му.

По-късно през деня беше съобщено за смъртта и на 55-годишна жена. Тя била открита в палатката си в близост до хижа "Малка Бузлуджа", където лагерувала от предния ден.

Екип на съдебна медицина откара и двата трупа за аутопсия в Стара Загора, където ще установят причината за тяхната смърт.

Над 40 хиляди членове и симпатизанти на БСП се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа на събора по повод 124 години от създаването на Социалдемократическото движение в България. Тази година той е под мотото "За хората!Справедливост и солидарност!".

Социалисти от цялата страна се стекоха на традиционния събор на Левицата, за да засвидетелстват верността си към лявата идея. За пореден път тук дойде и 105-годишния Асен Костов, който е член на партията от 85 години и е най-възрастният социалист в Европа. Тук бяха и четиримесечната дъщеря на Радина и Явор Гечеви, както и малките Тереза и Симеон от Троян с фланелки "Моята първа Бузлуджа".

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Лекар: Съвременната ваксина срещу коклюш е нетрайна, затова има б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).