Е, има такъв народ. Но има ли такъв, който да го баламосват през 2 месеца?

Автор: Любомир Минчев
Коментари (10)
16:53 / 26.04.2021
2192
Поредните телефонни партийни измамници бяха разкрити, макар и да се крият зад световен шампион по шахмат. Така действаше и Николай Бареков, защото знаеше, че баламурниците никога не свършват. Но той поне имаше по-бляскава политическа кариера, отколкото сценаристите на Слави Трифонов, които някои политолози и социолози упорито тикат към по-дълбока пропаст.

Още в изборната вечер те твърдяха, че бързи предсрочни избори ще донесат на ИТН повече гласове. И откъде ще дойдат тези гласове след двуседмичните циркове в парламента? Сценаристите се опитват да оправдаят провала си с липса на мнозинство. Те наистина ли си мислят, че има такъв народ, от който очакват 200 мандата?

Другата версия за тяхната безпомощност е, че помагат на президента Радев да състави свой служебен кабинет. Само че дали Радев вече го иска, след като му предстои кампания за втори мандат и такъв кабинет крие неподозирани рискове. И дали не му беше по-удобно да управлява с правителство на ИТН и да работи Народното събрание, което да кове ударно анти ГЕРБ закони.    

Така или иначе бяхме въвлечени в гигантска измама, която може да има и щастлив край – без втори мандат на Радев и желаното от ИТН още от изборите на 4 април трето или четвърто място на извънредните. То дава възможност само за шоу - без никакви сериозни ангажименти за сценаристите и техния ментор Радев.

И отново бяхме свидетели как една лъжа извиква друга и така се уголемяват без край. Разбрахме за пореден път, че има такъв народ. Сега е важно да разберем дали има такъв, който е готов да го лъжат през два месеца.

Идеолозите на провала на ИТН сега въртят друга плоча – протестният вот се разпилял между много конкуренти и затова работата се объркала. При нови избори избирателят щял да гласува по-концентрирано. И защо точно за ИТН? Нали морето стана на каймак, а сценаристите си изтърваха лъжицата. Избираш председател на парламента с огромно мнозинство, което обаче не стигало за кабинет. "Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са алчни, вредни и доказано компрометирани“, обяснява Слави Трифонов. Същите "субекти“ избраха Ива Митева за шеф на Народното събрание.

Сега Трифонов не може да се отърве от клеймото, че е политически страхливец, който се отказва от собственото си творение – искаше бунтът срещу управлението да влезе в парламента, но после казва: "Издуха ми се гащите от шубе“. Не иска да овладява кризи и да се занимава с Пакт за развитие. Шоуменът Трифонов не се превърна в управленеца Трифонов. Допусна шоуто му да избледнее пред шоуто от Банкя.  Катастрофира с огромна скорост – с 200. Червеното ферари се разби в стена от кирпич. Тогава с какъв номер Дългия може да ни убеди от тук нататък, че има такъв народ, който е склонен да го баламосват и то всеки месец.

И мутрите вън! Да, при нови избори и "концентриран“ вот, "Мутрите“ наистина могат да се окажат пак на площадите, а Мая, Хаджигенов и Бабикян да разпределят справедливо хората си по палатките.

Виж коментарите (10)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).