Eдва 10% от хотелите в Слънчев бряг ще работят това лято

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (19)
20:04 / 22.05.2020
2387
Eдва 10% от хотелите в най-големия курортен комплекс по Черноморието ни - "Слънчев бряг" ще отворят този сезон. Това е прогнозата на бранша. Новите правила на работа, липсата на информация кога ще започнат чартърните полети и какви туристи ще пристигнат са част от причините. Неизвестните пред туристическия сезон са много, което прави риска неоправдан, коментират хотелиери.

Необичайна за месец май е картината по Южното Черноморие. По това време други години курортните градчета са в трескава подготовка за сезона, а първите туристи вече се разхождат край морето.

В Равда хотели, заведенията и търговски обекти не работят. Улиците са пусти, а градчето- призрачно. В Несебър е малко по-оживено, но и там не се виждат отворени ресторанти и хотели. Част от търговските обекти, обаче работят. Други пък се подготвят за сезона.

На курортния комплекс "Слънчев бряг" му предстои най-трудният летен сезон за изминалите 61 години от основаването му, каза хотелиерът и председател на Българската асоциация на собствениците в туризма Героги Николчев пред БНР.

Той не очаква след отварянето на границите ни с Румъния и Гърция да дойдат много туристи в "Слънчев бряг" и хотелът му няма да отвори.

Още много неизяснени въпроси остават пред сезона, каза председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов, след срещата с министъра на туризма Николина Ангелкова в края на миналата седмица. Той потвърди прогнозата си, че 80% по-малко туристи ще посетят страната ни тази година в сравнение с миналата.

В момента летище Бургас обслужва само дестинацията Лондон Лутън, 2 пъти в седмицата. Първият неотменен полет, който е планиран и присъства на летищното разписание на България Ер, е с направление Бургас – Москва на 31-ви май. За чартърни полети в момента не могат да бъдат предоставени данни, заявиха от морската аерогара.

Затворени ресторанти и хотели и десетки закрити търговски обекти ги очаква туристите този сезон в една от най-посещаваните летни дестинации по морето - община Несебър.

Виж коментарите (19)

Още по темата (387):
10.07.2021 Засилени проверки по морето
17.06.2021 Ето какви са цените на един от най-скъпите плажове на Балканския полуостров
14.06.2021 Лято или не точно? Над 2300 метра утре - слаб сняг
20.02.2021 Българи купували имоти на морето без кредит
02.01.2021 Хотели край Варна са изправени пред масови фалити
22.10.2020 Без български курорти в класация за най-добрите места за почивка в Европа
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).