Елитът на родните УНГ специалисти дискутира за качество въпреки рутината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 28.11.2020
1155
Водещи български УНГ-специалисти участваха в XIV-я Национален конгрес по оториноларингология, който за пръв път се проведе във виртуален формат. Сред лекторите в научната програма беше председателят на Българско национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия и директор на УМБАЛ "Свети Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов.

В успешното водене на научните сесии се включиха също и колегите му проф. д-р Румен Бенчев, проф. д-р Диана Попова, доц. Петър Руев и доц. Юлиян Рангачев. Онлайн им помагаха проф. д-р Диляна Вичева, проф. д-р Валентин Стоянов и доц. Марио Милков. Обединяващата тема бе "Качество в оториноларингологията въпреки рутината“.

"Щастливи сме, че въпреки неочакваните трудности, които поднесе 2020 г., не се отказахме. Успяхме едновременно да отговорим на предизвикателството да опазим здравето си, но в същото време – да споделим натрупания през последната година ценен професионален опит и нови знания в една приятелска, но и нова онлайн среда. Полагайки основата на този нов виртуален мост между нас, вярваме и сме сигурни, че ще работим все по-успешно в сферата на оториноларингологията“, единодушни са участниците.

25 български и 4 чуждестранни лектори от Великобритания, Италия, Германия и Турция споделиха опита си и дискутираха актуалните теми в областта на оториноларингологията. Онлайн участваха 85 лекари от всички точки на България. Модераторите на дискусиите водеха различните панели от научната програма заедно във виртуално студио в София.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).