Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето какво се случи няколко часа след акцията на ГДБОП и Кьовеши
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 30.06.2022Коментари (0)664
Късно снощи, часове след мега акцията на антимафиотите в районната служба по земеделие в Петрич, задържаните земеделци и служители, бяха освободени от полицията. След продължителни разпити всички задържани са освободени, съобщава Struma.com. Акцията, която се проведе посред бял ден шокира петричани и околните села.

Внушителна група антимафиоти, напълнили 8 автомобила, обградили около обяд РС "Земеделие" и започнали тараш в кабинетите на някои служители. Обиски бяха направени и в домовете на 3-ма от тях, сред които и началникът Илия Пашов. Тараш е правен и в къщата му в селото, от което е. Час след акцията бе задържан Пашов и един от подчинените му Страхил Димитрова, а около 16 часа в полицията бяха заведени още 8 човека.

Според запознати акцията е част от мащабно разследване на европейската прокуратура, започнало през 2020-та година и засягащо харченето на европейски средства по проекти, свързани със земеделието у нас. Обект на ревизия ще бъдат и други земеделски служби. Проверявани са документите на земеделските стопани и дали отговарят на изискванията за получаване на пари. Според сигнал в службата в Петрич са раздавани неправомерно терени, както и субсидии, има съмнения и за фалшифицирани документи.

Това обаче ще бъде потвърдено или отхвърлено в хода на проверката. Засега официалните органи мълчат по констатираното. Знае се, че разследването ще продължи и ще се наблюдава от Европа.

Дали задържаните вчера в Петрич имат вина ще се доказва в хода му. Типично по петрички обаче вчерашната акция на РЗБОП роди легенди.  Местни "всезнайковци" арестуваха и уличиха в престъпление нищо неподозиращи хора и такива, които нямат нищо общо с разследването.

Улично-булевардните клюки бяха претворени в скандални информации, разпространени в мрежата, които нямат нищо общо с истинността. Засега все още няма повдигнати обвинения срещу когото и да било.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: