Ето защо протестиращи блокираха пътя за Банско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:39 / 30.04.2022
572
Стотици жители на Симитли блокираха днес пътя за Банско в знак на протест. Причина за недоволството им е, че новото мостово съоръжение, което свързва Симитли с най-големия квартал на града - "Ораново", е готово от месец, но все още не е пуснато в експлоатация. 

Хората обясниха, че мостът е най-прекият път, който свързва квартала с центъра на града, където се намират административни институции и училища. Заобиколният път е 22 км и те споделят, че това влияе на бюджета им. 

Половин час след началото на протеста недоволството на хората се пренесе на главния път Е-79, с което бяха блокирани и пътят за Банско, и главният път за Кулата. 

Протестът продължи около 40 минути. След това протестиращите освободиха движението заради образувалите се дълги колони от автомобили в двете посоки, тъй като не искаха да пречат на пътуващите преди предстоящите почивни дни, предаде БТА.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Димитър Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политиче...
Без реклами на хазарт в медиите, изключение само за спортния тота...
Лена Бориславова проговори за фалшифицираните документи
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).