Евгений Кънев: Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и стерилизиран, за да бъдат опазени младите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:41 / 22.12.2023
1340
"Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и стерилизиран, за да бъдат опазени младите поколения от руското проклятие над България", пише Евгений Кънев във фейсбук.

Бях преди дни на презентацията на нова фирма за обучение на човешки ресурси, и по-точно на лидерите на корпорациите. Всичко според последните достижения на науката.

Не е трудно човек да забележи, че това, което основно липсва на съвременните лидери в бизнеса - и особено в България - е тяхната психологическа подготовка за работа с новите поколения. Не ги разбират, не могат да комуникират с тях и така - не могат да ги мотивират. В резултат - огромно текучество и все по-трудно намиране на подходящ, компетентен и лоялен персонал.

Само част от причините са свързани с генерациите. Друга не по-малка важна причина е справяне с дефицита на внимание, който новата комуникационна среда в епохата на социалните мрежи донесе. Когато животът ти минава основно в мрежата, където ти си хоризонтално свързан като “възел" - пресечна точка между много други хора на твоето ниво - е почти невъзможно да се чувстваш комфортно в някаква йерархична организация.

Този проблем е особено силен в страни като България с доминантна патриархално- йерархична структура, в която доминират най-успелите в Прехода - мъжете, старите, столичаните и богатите. Този тип обществена йерархия отблъсква младите поколения и те напускат България.

Най-видно това е в политиката, в която изобилстват мачовци, квазимачовци и ерзац мачовци. Общият им бекграунд е възпитание в среда на семейна, групова или институционална йерархия, в която насилието е основен инструмент. Затова и публичният им говор е превзет от лексика, свързана с обиди, заплахи и закани за насилие. И резултатът за обществото от тяхното присъствие в политиката е близък до нулата.

Едва с влизането на хора от новите поколения в политиката през последните години стана възможно това неблагоприятно за нашето развитие наследство от комунизма да започне да се променя.

Засега Бай Ганьо, който не робува на идеологии, а само на келепира, е впрегнат да участва в общите усилия за промяна на обществото. Но Бай Ганьо, който безвъзвратно е станал Съветски човек през последните десетилетия е напълно безполезен. Неговата болезнена привързаност и духовна подчиненост на съветското наследство, тотеми, а вероятно и идеали го правят не само ненужен, а и вреден за другите българи.

Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и стерилизиран, за да бъдат опазени младите поколения от руското проклятие над България.

Виж коментарите (4)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Национални новини:
Министър Кондева с важна новина за изграждането на Национална дет...
Голям български производител придоби 100% от акциите на италианск...
Пенсионерите у нас може да останат разочаровани!
Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребява...
Двегодишното дете от Враца може да се движи, травмата била изключ...
Стана ясно колко души са загинали при трудови злополуки в Българи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).