Наближава един от най-големите християнски празници – Великден, и подготовката за него започва все повече да ни вълнува. Как хората ще отбележат празника и стигнаха ли им средствата за приготвяне на домашна трапеза. Това се опитахме да разберем от екипа на "
Фокус" в центъра на София.
Голям процент от анкетираните споделиха, че все още не са боядисали яйцата. "
Мисля следобед да ги боядисам, като се прибера", каза един от запитаните.
"
Не, все още не съм. Събота ще боядисвам", беше най-често срещаният отговор.
Други избраха по-нетрадиционно време да изпълнят традицията. Възрастен мъж разказа пред "
Фокус", че ще боядиса яйцата с дъщеря си в петък.
Други бяха категорични, че няма да боядисват яйца.
В анкетата повечето споделиха, че все още не са напазарували за Великден. По думите им агнешкото месо е поскъпнало, а произходът му по магазините е неясен. Въпреки увеличението на цените обаче столичани са си заделили средства за най-любимите храни, без които няма да седнат на масата. Според възрастна дама бюджетът за една пълна трапеза би следвало да бъде между 150-200 лв.
"
Няма да пътувам. Ще бъда с най-близките си хора – съпругът, децата и внуците. Ще сме си в София и ще прекараме семейно", призна анкетирана дама пред медията ни.
Други споделят, че ще заминат със семейството извън София за празника.
На въпроса "
Кое е най-важното по Великден" столичани се обединиха около едно мнение – времето със семейството, добротата и отзивчивостта.
Повече чуйте в прикачения аудио файл.
Валя НАЙДЕНОВА
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.