Фрапантно нарушение на АМ "Европа"! 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 11.07.2022
637
Управление на автомобил с повече от двойно превишение на максимално разрешената скорост бе заснето на автомагистрала "Европа". Задържани са и шестима водачи под въздействието на алкохол и наркотици.

Фрапантното нарушение на скоростните режими е установено вчера следобед в хода на специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от ОДМВР-София. С мобилно техническо средство, на автомагистрала "Европа", е заснет лек автомобил с чуждестранна регистрация, движещ се с 229 км/ч при максимално разрешена 110 км/ч. За подобно превишение предвидената по закон санкция е в размер на 1200 лева, съобщават от полицията.

В рамките на операцията на Пътна полиция през почивните дни са задържани и шестима други нарушители на пътя. Към 8.45 часа в събота, при проверката на лек автомобил "Форд Ка", служители на РУ-Своге тествали водача с дрегер, който отчел 1.71 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Около 11.45 часа същия ден от служители на РУ-Ихтиман е задържан водач на лек автомобил "Опел Корса", шофирал след употреба на канабис. По същото време в ареста на РУ-Пирдоп попаднал и водач на лек автомобил "Алфа Ромео", засечен от униформените служители да шофира с 1.40 промила алкохол. Към 22.40 часа в събота е задържан и водач от Сливница, управлявал лек автомобил "Мерцедес" след употреба на амфетамин.

Около 0.50 часа на 10 юли, в Годеч, служители на РУ-Костинброд извършили проверка на лек автомобил "Мазда", в хода на която тествали водачката за употреба на алкохол. Столичанката е задържана за срок до 24 часа, след като в издишания от нея въздух дрегерът отчел 2.47 промила алкохол. Минути след 15 часа в неделния ден нарушител зад волана попаднал и в ареста на РУ-Ботевград. В района на с. Новачене автопатрул подал звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил "Ауди". Водачът не се подчинил и демонстративно увеличил скоростта, продължавайки движението си в посока с. Скравена, като оказал неподчинение и на втори патрул, подал му съответните сигнали за спиране. След кратко преследване нарушителят е застигнат и спрян в с. Скравена. Установени са водачът и двамата му спътници. 30-годишният криминално проявен ботевградчанин зад волана е тестван с дрегер, отчел 2.66 промила алкохол. Задържан е за срок до 24 часа.

Срещу всички задържани нарушители са образувани бързи производства за извършените от тях престъпления на пътя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).