Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ единодушно преизбра Бойко Борисов за лидер на партията
Автор: Екип Varna24.bg 16:26 / 13.03.2022Коментари (1)738
©
Единодушно с 943 гласа "за" ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията. Това се случи на Национално събрание, което се провежда днес. Бившият премиер беше единственият кандидат за поста. За зам.-председатели бяха избрани Даниел Митов и Томислав Дончев.

В събитието участват близо 1 100 делегати и гости от всички областни структури на партията в страната, ръководството на ГЕРБ, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от формацията. 

"ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, ще се върне на пътя на победите", заяви по-рано при отчета на Изпълнителната комисия (ИК) Живко Тодоров, член на комисията и кмет на Стара Загора.

Пред делегатите той подчерта, че политическата сила е много добре структурирана на национално и на регионално ниво. "Въпреки това има още много работа, за да докажем, че ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, за страната", изтъкна Тодоров.

"ГЕРБ има не просто председател на партията, а истински лидер, и смятам, че с неговото преизбиране ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите", заяви в доклада кметът на Стара Загора.

"Днес се навършват точно три месеца, откакто държавата се управлява от "Продължаваме Промяната". Днес всеки български гражданин изпитва промяната на гърба си“, каза Деница Сачева.

Високите цени на стоките от първа необходимост бяха част от основната критика на Сачева към управляващите. "Безпрецедентни цени на хляба, на тока, газа, олиото. Изнемогващи от високите цени на тока болници, училища, детски градини, социални домове. Липса на адекватни компенсации за бизнеса и обществените институции, а всеки, който поиска помощ, е заплашен да получи проверка на финансовото състояние“, заяви тя.

По думите й пенсионерите са оставени на произвола на съдбата, като 1 милион от тях живеят под прага на бедността.

Делян Добрев пък коментира цената на газа. "Газът е скъп, защото Европа се възстановява бързо и консумира много газ. Останалите държави в Европа дадоха помощи, а ние не направихме нищо. Поканихме синдикатите и работодателите по време на предизборната кампания. Измислихме нова формула. През юли миналата година предложихме да се заложи буфер, който да се компенсира бизнесът за скъпия ток и газ, това щеше да удържи инфлацията“, каза той.

Добрев припомни, че предложението на ГЕРБ за компенсация е било отхвърлено от управляващите. "В края на ноември с формирането на 47 НС внесохме предложение за компенсация с 75%, но те го отхвърлиха. Опитаха се да го прекопират. Дадоха нещо подобно, но то излезе недъгаво. Аз съм сигурен, че професорите в Харвард ще се срамуват от този модел", отбеляза той.

Според него инфлацията ще бъде заменена от рецесия. "Имаме чудовищна инфлация, която броди из България и изяжда доходите на хората. В Европа също я има, но там е наполовина по-малка, защото дадоха компенсация. Нищо хубаво няма да се случи. Ще става много по-лошо. Ще се появи и звярът на рецесията“, подчерта Добрев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бай Тошо, Путин, Ердоан, вие ли сте, бе? ХАХАХХАХАХАХ. И тая крадлива пасмина, ше ми говори за демокрация и прозрачност... Не сменят да изметат тоя боклук, щот' са зависими от него и ги държи за топките и ПКП све...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: