ГЕРБ в нов извънреден брифинг: Трифонов страхливо мълчи, Изборният кодекс е срамен и брутален

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
17:39 / 03.05.2021
1979
Втори извънреден брифинг за деня от ГЕРБ. На него присъстват Георг Георгиев и Тома Биков. Сутринта премиер в оставка Бойко Борисов отправи нападки към политическите си опоненти и обвини "Демократична България", че ще наложи за доставчик на машините за гласуване фирма, която е неин спонсор. Последва опровержение oт Ивайло Мирчев, който написа следното във фейсбук:

"Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната е спонсор и е дарявала пари на Да, България.

Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни.

В пресконференцията си днес Борисов изрече десетки лъжи, направи серия внушения, които бяха безкритично приети.

Имаме още много работа докато стигнем до момента, в който този лъжец и национален вредител бъде изхвърлен от обществения ни живот, а за действията си бъде разследван и съден!"

Ето и акцентите от следобния брифинг на ГЕРБ.



"Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде разкривана. 100 000 евро са инвестирали "Демократична България" в кампания. Инвестиции в биткойни и дарения във въображаема валута. Къде са колегите, които носеха европейските доклади, в които се говори за върховенство на закона, днес, когато искат да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ", каза Георг Георгиев.

"Това, което наблюдаваме в момента като процеси, рязко се различава от това, което се виждали от тях като политики в годините назад. Както и колегата Станислав Трифонов, който стрaхливо замълча, когато трябваше да управлява", допълни той.

Междувременно президентът Румен Радев обяви, че свиква консултации за състава на Централната избирателна комисия в рамките на новите си правомощия, дадени от приетите миналата седмица изменения в Изборния кодекс.

"Ние сме единствената партия, която не е имала информация за тези консултации за избора на новия състав на ЦИК, ние не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на Централната избирателна комисия", каза пък Биков.

"Целта е Румен Радев да спечели втори мандат. Начинът по който се направи този Изборен кодекс е срамен и брутален, знае ли се кой го е писал, какво е становището на Венецианската комисия. Срамно е да разформироваш ЦИК и да я дадеш на президента по негово искане"", допълни Тома Биков.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).