Гарелов: БСП ще подкрепи ИТН, а ДБ ще играят "контра"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:09 / 03.08.2021
1442
БСП вероятно ще подкрепи предложението на ИТН за правителство, а Демократична България ще играят "контра", прогнозира в предаването Тази сутрин журналистът Иван Гарелов, който коментира предстоящите ключови срещи с трите политически сили, от които партията на Слави Трифонов очаква подкрепа.

БСП вероятно ще подкрепи правителството, като те настояват да има писмено споразумение с ИТН, но това ще си остане като пожелание, каза Иван Гарелов.По думите му Демократична България е много вероятно да играят контра и да не подкрепят правителството, защото не се страхуват от нови избори. Те знаят, че тяхното влияние още ще се разшири. Така, че трябва да бъдат изключени от тези, които ще подкрепят правителството, посочи Гарелов.

Що се отнася до Изправи се БГ!Ние идваме! там няма единно мнение, но мисля, че ще подкрепят предложението за правителство, с уговорката като при БСП, че е по-добре да има писмено споразумение, смята още журналистът

ДПС направи няколко завоя, които се определят от отношението на протестните партии към движението. Те вероятно ще преминат към тактиката като при Пламен Орешарски. Няма изцяло и открито да подкрепят това правителство, което ще бъде предложено, но по отделни идеи и закони могат да вземат такава позиция, каквато смятат, че им е интересна и да проникнат в самото правителство, отбеляза Иван Гарелов.

Според него дали ще има подкрепа за правителство, зависи и от поведението на партия ГЕРБ.Трите партии, които се наричат протестни, имат различни интереси и самочуствие, докато Има такъв народ са със самочуствието, че са спечелили изборите и то два пъти под ред.

Демократична България имат самочуствието, че имат най- голям политически опит, което е вярно. Направиха много силна кампания и имат ясни и декларирани политически идеи за развитието на страната. Те са с амбицията постоянно тяхното влияние да нараства, да бъдат център около, който да се групира десницата в България. Третата група Отровното трио, имат претенциите, че бяха най-активни по време на протеста, посочи още Иван Гарелов.

Според него различия има и в представите за това към какво се стремим. Дали да ликвидираме Бойковщината, дали борбата с корупцията трябва да стигне до някакъв пълен край или едно по-умерено развитие, коментира той

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).