Гарелов за гръцката блокада: Транспортният ни министър говори глупости

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
10:48 / 20.02.2016
1690
"Не е работа на транспортния министър да ходи по границата и да говори глупости. Той само усложнява взаимоотношенията ни с Гърция. Всички, включително и медиите, правят груба грешка, говорейки за това, че гърците са пияни, играят сиртаки, нямали държава.

Една от основните причини това да се случва на границата е липсата на добри отношения между България и Гърция", заяви по Нова тв тази сутрин журналистът Иван Гарелов.

Според него министър-председателят трябва да се заеме персонално с този проблем. По думите му е нужен пряк диалог с гръцкия премиер, а не разговори по телефона.

"Смятам, че европейските институции също са в дълг за решаването на тази криза. Гръцкият посланик трябва да бъде извикан и да му бъде поставен въпросът. 

Това е един от дипломатическите начини да се окаже натиск на гръцката страна", на мнение е Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него обаче в момента Европейската комисия е една от най-слабите, откакто съществува ЕС, а Юнкер води политика "на вдигнатите ръце".

"Гърция е много по-малко наранена икономически от тази блокада, отколкото е България и държавите от ЕС, през които минава този коридор. Гръцките превозвачи имат възможност чрез фериботи през Италия да си изнасят продукцията и нямат никакъв проблем с това", заяви Керемедчиев.

"Трябва да се намери незабавно решение, защото проблемът от чисто икономически вече се превръща в хуманитарен", заяви от своя страна Мирослав Найденов, председател на Съюза за стопанска инициатива.

Междувременно на пункта "Кулата" продължава да има километрична опашка от камиони. Един от шофьорите разказа, че е там от вторник вечерта. Той пътува от Австрия за Гърция.


Виж коментарите (10)

Още по темата (13):
25.04.2016 Няма да има блокада по границата за Великден
20.04.2016 Превозвачите решават дали да има блокада по гръцката граница по Великден
02.03.2016 Гръцката блокада пълни българските курорти за почивните дни
01.03.2016 Борисов: Надявам се повече гърците да не си помислят за блокада
29.02.2016 Гръцките фермери вдигнаха палатките и скарите от границата
26.02.2016 Гръцките фермери не се разбраха с Ципрас, затварят за постоянно "Кулата-Промахон"
Още новини от Национални новини:
Борисов от Русе: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник ...
Специализиран екип от ВМС беше активиран заради дрон, открит в ра...
Националният "Поход за Семейството" ще се проведе в София, Пловди...
"Ел Би Булгарикум" с ново ръководство
Борисов: Оставих милиарди левове, сега парите ги няма
НИМХ с предупреждение: Първа степен на опасност от дъжд, градушки...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).