Гергьовски влак с парен локомотив пуска БДЖ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:44 / 20.04.2017
1051
БДЖ организира aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 за Гергьовден, 6 май, като по време на пътуването ще се заснема и музикален клип на певицата Хилда Казасян. 

Гергьовската композиция тръгва в 09:40 ч. от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро - за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир.

Локомотивът е произведен през 1948 г. в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия - единият е в България и ще бъде начело на празничния Гергьовски влак, а другият - в Люксембург.

Цената на двупосочния билет със запазено място е 29 лв. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от "Корона експрес", който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

След пристигането в Трявна, пътниците ще могат да получат автографи от певицата Хилда Казасян и да си направят селфита както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.

Билети за новото пътешествие, организирано от БДЖ, вече се продават на билетните каси на гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Русе, Пловдив и София.

Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътуването с ретро-състави, така и цялостно туристическо преживяване.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).