Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гешев към жителите на с. Осиково: Прокуратурата ще направи необходимото да защити правата ви
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 22.02.2023Коментари (0)1133
©
"Прокуратурата не може да свърши всичко в тази държава. Всяка институция има определени правомощия, прокуратурата също. Но мога да гарантирам, че това, което зависи от нас, ще бъде направено, за да защитим правата ви", заяви главният прокурор Иван Гешев пред жители на село Осиково, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата

На 21.02.2023 г., Иван Гешев, прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор, и окръжният прокурор на Смолян Недко Симов се срещнаха с местните хора по повод сигнал, свързан с водата в Осиково.

Местните жители се оплакват от завишени цени на ВиК услугите на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, гр. Смолян. Те твърдят, че сами са прокарали водопровода в с. Осиково, че към момента водата е с много лошо качество и увеличението на цените с 3,29 лв. на кубик от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е незаконосъобразно. По повод оплакванията им бе образувана преписка във Върховна административна прокуратура (ВАП), която изпрати материали по компетентност на Софийска градска прокуратура и на Окръжна прокуратура-Смолян с оглед преценка за по-нататъшни действия.

Главният прокурор Иван Гешев обясни, че прокуратурата вече е започнала работа по две линии - възложена е проверка за качеството на водата, а решението за увеличението на цената ще бъде атакувано от прокуратурата пред Административен съд София-град. "Съдът трябва да реши дали да отмени решението на КЕВР. В това производство участва прокурор от Софийска градска прокуратура. Поемам ангажимент, че случаят ще бъде изяснен", каза главният прокурор.

Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов поясни, че тече проверка, която трябва да установи дали операторът на услугата е извършил необходимото, за да осигури годна питейна вода на жителите на Осиково. Ако в хода на проверката се съберат данни за извършено престъпление, ОП-Смолян ще предприеме незабавни действия, подчерта главният прокурор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: