Главният секретар на МВР: 12 души са задържани за трафик на мигранти в Сливен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:44 / 20.09.2022
905
На територията на цялата страна се провеждат полицейски акции, съобщи на брифинг главният секретар Петър Тодоров, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"В последните два дни бяха проведени специализирани полицейски операции срещу две групи, които се занимават с трафик на мигранти, както на територията на Сливен в следващия ден, където работиха колегите от ГДБОП и областната дирекция. Там имаме 12 задържани лица, от тях 5 са с повдигнати обвинения и взети мерки за задържане от 72 часа. Извършени са обиски на множество адреси и МПС-та. Във въпросната акция са задържани 19 мигранти, като се касае за добре структурирана група, която се занимава с тази престъпва дейност“, уточни главният секретар.

При акцията са увредени два полицейски автомобила, които са участвали в преследване със заловените трафиканти. 

"Водачът на единия автомобил се е опитал да избяга и попаднал в едно езеро, но в крайна сметка няма ранени служители, материалните щети са минимални, лицата са задържани и се работи с тях", уточни главният секретар.

"Подобна акция днес беше проведена и от областната дирекция в Пловдив", информира още Тодоров, но отказа да разкрие подробности, тъй като към момента се води следствие. 

Нели СТАВРЕВА

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...
"Медицински надзор" извади комплексните оценки за МБАЛ "Мама и аз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).