Главорезът, убил студентката, цитира Ботев в съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:20 / 29.06.2017
1475
Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" на 29-годишния Стефан Станев, заподозрян в убийството на приятелката си, съобщава "Фокус". От прокуратурата посочиха, че има убедителни доказателства за извършване на престъплението от подсъдимия Станев и че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Досега събраните доказателства са два ножа, бейзболен стик и метални боксове, както и показанията на двама души, пред които Станев е признал за убийството.

В деня на престъплението, съседите на Станев и приятелката му са чули шум от удари и женски писъци. Бяха изтъкнати данни за извършена агресия от страна на Станев срещу други лица, както и за употребата на наркотици от него. Защитата на обвиняемия потвърди, че от събраните доказателства може да се предположи с голяма степен на вероятност, че Станев е съпричастен към престъплението. Съдът прецени, че са налице непротиворечиви доказателства за извършване на престъплението от Стефан Станев.

Основните доказателства са показанията на Невена П., която дори е видяла трупа на жертвата и два ножа с кръв по тях, и на Велислав К. Според съда се касае не само за умишлено престъпление, а за такова, при което е проявена жестокост и несъпричастност след убийството. Съдията посочи, че в дома на обвиняемия са открити редица наркотични вещества, както и че при задържането му, в кръвта му са открити следи от такива.

"Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти". Този цитат от памфлета на Христо Ботев "Смешен плач" бяха единствените думи, които Стефан Станев каза пред съда.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
24.01.2019 Окончателно: Убиецът на красивата Виола ще лежи 22 години и 6 месеца в
затвора
09.12.2017 Убиецът на красивата Виола от затвора: Бях тотално опиянен от нея, още я обичам!
05.11.2017 Станев профукал последната си заплата за дрога, дни преди да убие Виола
03.11.2017 25 години затвор за убиеца на Виола
03.11.2017 Убиецът на красивата Виола: Заслужавам между 20 и 30 години затвор
12.10.2017 Прокуратурата съобщи шокиращи подробности за бруталното убийство на красивата Виола (18+)
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).