Глобиха ТЕЦ "Варна" с 2 млн. лв.

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
12:10 / 31.05.2019
2003
Електроенергийният системен оператор (ЕСО) глоби ТЕЦ "Варна", чийто официален собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган, с 2 млн. лв. заради невъзможност да осигури студен резерв. Информацията първоначално бе съобщена от "Капитал" и беше потвърдена от ЕСО за Economic.bg. Според изданието, причината е, че централата не може да осигури зададените от ЕСО мощности, тъй като не е ремонтирана отдавна и е било нужно да се направи спешен ремонт на котела.

"ЕСО извършва контрол на работата на съоръженията на ТЕЦ "Варна", както и на останалите производители, чрез средствата за търговско измерване и за телеуправление и телекомуникация в реално време", казват от системния оператор пред "Капитал". Именно посредством тези средства през зимния период са установени проблеми в часовете, в които централата е работила общо около 300 часа, за което съгласно договора за предоставяне на студен резерв са наложени санкции от над 2 млн. лв.

За една година - до края на юли 2019 г., ТЕЦ "Варна" получи над 27 млн. лв. от държавата, за да поддържа в готовност своите мощности в случай на недостиг на електроенергия в страната. През юни предстоят новите търгове за студен резерв, от които най-вероятно централата отново ще спечели.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предпразнично: Интензивен трафик на границата ни със северната ни...
Проф. Рачев каза какво време ни очаква за Великден, посъветва да ...
Опитват да предизвикат изкуствен дъжд над летището в този българс...
Нинова: Това е пародия! Главчев започна като началника си Борисов...
Стана ясно кой повежда листата на ГЕРБ във Варна
Сняг заваля и на Витоша


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).