Голяма хранителна верига изкара медиите виновни за скъпото олио

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:51 / 30.09.2022
795
Становище на Billa България относно решението на Комисията за защита на конкуренцията за провеждане на промоция през март 2022 г.:

"Billa България ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което установява нелоялна конкуренция заради отделни случаи на липса или недостатъчни наличности на слънчогледово олио при провеждане на промоция през м. март 2022 г.

Billa България винаги се е придържала към своята политика да предлага стоки на реалните им цени в интерес на българските потребители. Именно поради тази причина през март 2022 г. ние не увеличихме цената на слънчогледовото олио, а предложихме продукта на цената, договорена с производителите няколко седмици преди самата промоция. Доставените количества многократно надхвърляха обичайното търсене.

Въпреки това, заради широко тиражираните от медиите опасения, че военният конфликт в Украйна ще доведе до дефицит на храни в България, потребителите се ориентираха към презапасяване със стоки от първа необходимост. В резултат, продажбите на олио достигнаха рекордни нива и планираните за промоцията количества рязко намаляха.

Отделен фактор е невъзможността да бъде осигурена нова доставка в кратък срок, тъй като капацитетът на производителите на олио трябва да се ангажира поне 1-2 месеца предварително.

КЗК приема липсата на достатъчно наличности за нелоялна търговска практика, като въобще не отчита външните и непредсказуеми за Billa България обстоятелства, довели до високия интерес към олиото. Категорично не сме съгласни със заключенията на комисията, имаме всички основания да обжалваме и ще го направим в законоустановения срок".

Виж коментарите (0)

Още по темата (64):
27.04.2024 Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио по
магазините
19.03.2024 Жена даде 200 евро за некачествен зехтин
17.12.2023 Със 120 процента е поскъпнала тазгодишната продукция на този продукт
30.11.2023 Цената на олиото може би ще скочи, производители казаха дали ще се наложи да се запасим
29.11.2023 Директорът на най-голямата компания за производство на олио в страната: Имаме нужда от постоянен внос на суровина
31.08.2023 Голямо предприятие у нас затвори врати
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).