Готвят на учениците вредни храни в стара посуда и лоша хигиена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:36 / 16.02.2015
3228
Вносни храни с много консерванти и оцветители се използват масово при приготвянето на храна за ученици и деца в детските градини. При това повечето от училищните столове работят в стари и захабени помещения, при недобра хигиена. Това показа репортаж на БНТ.

За последните месеци специализираната агенция, която контролира качеството на храните у нас е съставила 24 предписания и 5 акта за нарушения в училищни столове. Сред повечето негативни констатации са използването на стара и захабена посуда както за разсипване на храната, така и при приготвянето й.

За да се подобри състоянието на училищното хранене са предвидени промени в законодателството, чрез които ще се гарантира използването само на произведени у нас храни, както и отстраняването на продукти с консерванти, съобщиха от държавната Агенция за безопасност на храните.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Фалшиво евро, какво да правим?
В България са разрешени да се доставят четири лекарствени продукт...
От Външно предупредиха българите, които ще пътуват до Северна Фра...
Роднини на ученичка нахлуват и пребиват деца в училище в Бяла Сла...
Президентът: Стратегическото партньорство между България и Япония...
Празникът на 21 май - какви са забраните


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).