Христо Иванов: Шанс винаги има

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
10:31 / 18.03.2024
1336
Шанс винаги има, стига да има разум и отговорност. Това заяви на влизане в парламента съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов, предаде БНТ.

Днес, точно в 12 днес, ще стане ясно ще се осъществи ли планираната ротация в изпълнителната власт или ще започнем подготовка за поредните предсрочни избори. Това е часът, в който президентът Румен Радев трябва да връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Председателят на ДПС Делян Пеевски направи обръщение към лидерите на ГЕРБ и ППДБ Бойко Борисов и Кирил Петков относно ротацията и преговорите за съставяне на кабинет като ги призова да намерят съгласие като ДПС ще даде своята подкрепа.

Припомняме, че късно снощи пресконференции за хода от преговорите дадоха първо от ГЕРБ-СДС, а след това и от ПП-ДБ. Мария Габриел обяви: Връщаме празен мандат." Тя каза още, че с ПП-ДБ имат фундаментално различие по отношение на това ГЕРБ да бъде приет като равнопоставен партньор.



ОТ ПП-ДБ отвърнаха: Оказа се, че подписването на споразумението се отлага за неопределен период. И това е основната причина да има криза в преговорния процес.  Това може да бъде фалшива, но и реална криза.

Атанас Атанасов призовава и Бойко Борисов да се намеси в тази ситуация. "Не виждам причина да се прекратяват преговорите на финалната права. Знаем, че той винаги се е интересувал от общественото мнение. Гражданите не искат предсрочни избори!, категоричен бе той. Нека утре да действаме по-мъдро!"

Варианите днес са два. Или до 12 часа партньорите ще стигнат до финално решение и Мария Габриел ще връчи на президента състава на новия кабинет или папката ще бъде върната празна, което накляна везните все повече към предсрочни парламентарни избори.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).