Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Проданов: Не може крадците да са по министерствата и да управляват държавата
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 05.06.2021Коментари (0)1830
©
"БСП винаги се е борила да е първа политическа сила. Безспорно на отминалите избори се представихме изключително зле, но сега отново се подготвяме и ще се борим докрай. Една от причините, поради които смятам, че ще имаме по-добър резултат, е по-широката лява коалиция, в която се явяваме.

За България наистина е необходимо и полезно едно по-широко обединение вляво, защото вследствие на тази неолиберална политика, която се води доста години в България, хората доста обедняха. Затова сме във всички негативни класации, на дъното на Европа, а и не само. Затова е нужно едно по-справедливо и по-социално управление и най-важното - по-честно, а не крадливо като това, което имаше досега.“ Това заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов в ефира на България он еър.

Той обясни, че е нормално при реденето на листи да има напрежение. "Няма да е нормално, ако няма напрежение. В БСП наистина има едно истинско състезание. Във всички останали партии председателят определя всичко, докато при нас има конференции, заседания на Националния съвет и е нормално всеки един от кандидатите да се бори да е на по-предна позиция. Заради това остава впечатление в обществото, че има много сериозно напрежение“, поясни социалистът.

"Истината винаги трябва да излиза докрай и големият въпрос е къде са били българските институции през всичките тези години. Нали се сещате, че всичките тези неща, в които тези лица са обвинени, не става без политическа подкрепа и политическо попечителство.

Така че ние се надяваме, че най-сетне и българските органи, които са призвани да се борят с корупцията, ще влязат в своите функции и ще изкарат истината докрай“, коментира Проданов по повод санкциите, наложени въз основа на закона "Магнитски", като припомни, че БСП винаги е била против създаването на тези органи като Специализиран съд, Специализирана прокуратура и КПКОНПИ, които са били единствено и само политическа бухалка.

Скандала с подслушванията социалистът коментира така: "Тези, които са призвани да изнесат истината, службите, Министерство на вътрешните работи, трябва да си свършат работата докрай и ако има доказателства, да ги извадят и да кажат кои са подслушваните лица. Аз не се съмнявам, че е имало подслушване, защото този модел управляваше по този начин, той управляваше със заплахи, с рекет, с потискане на неудобните опозиционни политици и бизнеси. В същото време прокуратурата остава сляпа и глуха“, обясни Проданов.

По повод обвиненията на ГЕРБ, че служебният кабинет е отчасти на БСП, социалистът заяви: "Има участници на БСП, това не е тайна за никого, но в крайна сметка това си е кабинет на президента Радев, има представители и от други политически сили и кръгове.“

По думите му рокадите, които прави служебният кабинет, водят до излизане на истината, а тя е грозна: "Не може крадците да са по министерствата, по агенциите и да управляват държавата, те трябва да са в затвора. Истината трябва да излезе наяве, защото тя е важна за българските граждани. Корупцията е повсеместна, тя се потвърждава от редица европейски доклади“, обясни Проданов като допълни:

"Те са били управлявани лошо, основният бич в България това е бедността, а бедността се дължи именно на голямата корупция, която цари.“

Относно Румен Спецов той заяви, че ако се докаже вината му, то той трябва да бъде сменен от поста шеф на НАП.

 "Ние не можем да очакваме някакви чудеса от това служебно правителство по простата причина, че те работят с бюджета, който им е завещан, те нямат средства да правят реформи и политики“, обясни Проданов.

Относно отказа на фирмата-доставчик на машини за предстоящите избори социалистът заяви, че няма достатъчно време да се направи нова обществена поръчка и най-вероятно ще се дадат допълнителни пари на сегашната фирма.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: