Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ицо Хазарта: Давам цялата си депутатска заплата, за да помагам на изоставени деца
Автор: Екип Varna24.bg 19:53 / 06.06.2022Коментари (17)911
©
Депутатът от "Продължаваме Промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта направи равносметка за изминалите шест месеца, през които е депутат. Текстът от свършеното от народния представител за тази половин година той публикува в личния си профил във Фейсбук: 

"Шест месеца изминаха, откакто съм народен представител. Време е да споделя какво свърших дотук - пред онези, които дадоха гласа си за мен, както и пред всички останали. Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е около 40 000 лева. Защо го казвам - ще поясня след малко.

През последната половин година моята дейност се състои в това да помагам за образованието на изоставени деца. Те живеят в така наречените ЦНСТ - центрове за настаняване от семеен тип. На нормален език - това са домове за изоставени деца. Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или работници. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз вярвам, че този въпрос се решава сега, в този момент. И правя каквото мога.

От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, за да помагам за образованието на тези деца.

Осигурих на няколко десетки от тях едногодишен курс по английски език.

Някои от тези деца са неграмотни - те не умеят да четат и да пишат на български. Това ще се промени, понеже осигурих за тях специални курсове с учители - сугестопеди.

Някои от децата, с които се запознах, получават образователна подкрепа под формата на професионални курсове в сферите, в които искат да се развиват.

В един от домовете мечтата на повечето деца беше да отидат на море. Затова и през август 20 деца ще отидат на едноседмична морска творческа ваканция (дано дотогава спре да ме боли сърцето за тия 8000 лева )

Половин година аз обикалям тези домове из цяла България със собствената си кола и на собствени разноски. Откакто съм депутат никога не съм ползвал служебна кола, нито шофьор, нито гориво. Всички курсове, учебни материали и други дейности, които осигурявам за децата ги плащам от собствения си джоб. Не съм натоварил държавата с една стотинка за тази моя дейност.

Говорим си доста с децата. Мотивирам ги да четат книги, да учат това, което обичат най-много и да бъдат добри хора. Не можете да си представите как действа на едно дете следното - да му обещаеш, че ще го запознаеш с любимия му изпълнител, ако то се научи да чете. И да му видиш после изражението, като си изпълниш обещанието.

С много от тези деца си говорим открито за наркотиците и алкохола. Искам децата да знаят истината за тях не от паркетни лелки и чичковци, а от някой, който е изял истинското дърво. И да знаят наистина как да се предпазят.

Дотук съм помогнал пряко на няколко десетки деца. Живот и здраве, до края на тази година ще бъдат стотици. Към момента в България в такива домове живеят около 3600 деца. Мисълта, че няма да успея да помогна на всички тях е ужасяваща, но няма да ѝ се дам.

Чувствам се истински смислен, откакто правя всичко това. Обещах на себе си и на хората, че няма да се превърна в един от ония изроди. Правя, каквото мога и си спазвам обещанието.

В следващите дни ще публикувам тук подробен отчет за гореописаното - с имената на домовете, както и с някои важни подробности. Свърших и други неща, които може би е добре да спомена във въпросния отчет.

Накрая ще си позволя едно малко отклонение.

Миналата седмица гледах и слушах един депутат от ГЕРБ, който от трибуната на Народното събрание каза, че такива като мен не знаели защо са в парламента. Интелигентен човек е и ми стана много мъчно за него. Те наистина изперкват там - той искрено вярва, че като излиза на трибуната по двайсет пъти на ден да обижда и да пита “това ли ви е промяната?" е по-полезен от някой, който днес ще отиде и ще научи едно дете да чете.

Това е от мен засега.

За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес. За други нещата стоят по друг начин.

Благодаря за вниманието!".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ИЦО ТИ СИ ШУШУМИГА КОЯТО Е НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА С 8000лв ЗАПЛАТА ТИ СЕ УСЛЪДИ.
Свобода и свободия са две различни неща!
на 07.06.2022 г.
0
 
 
Копаем дъното с такива хора в парламента... Да каже къде ги дарява, да се провери, с песните си изврати цяло поколение, сега е в парламента, да заповядат и Мишо Шамара, Ванко 1 и Азис, няма да се учудя, добре че изчезнах преди 3 години, дано никога не ми се налага да се връщам в тая пумия, чета от бая далеч, ама все още ми е мъчно, родина ми е все пак и на мен не ми се живее в чужбина, ама няма как!!!
+3
 
 
Браво, моето момче, но мястото ти не е там и не на тази позиция. Пък си помагай, колкото искаш. Направо онемявам като гледам колко народ се впечатлиха от написаното, а реално не си дават сметка неговия пост за какво служи и за кого...
-1
 
 
Инфлацията тук е двойна, тройна и т.н., благодарения на фирмите и хората на ГЕРБ, които изкуствено вдигат цените, за да се всява хаос в държавата и сред хората. Какво обяснявате, гербави тролове.
Aнонимен
на 07.06.2022 г.
+4
 
 
С една дума-смотаняк,не знае за какво е в парламента -стани доброволец ,бе ,палячо и бегай в кръчмата да пееш.
+2
 
 
е това е мизерното леке ....дарил си 40хил. ама твоето правителство набута народа с 9 милиарда ...... реалната инфлацията е 50% всеки го вижда по цените в магазина ,НАГЛЕЦ НАРКОМАНСКИ! Дарил бил а това което откраднахте къде е БОКЛУК МРЪСЕН!
+1
 
 
Аууу колко благородно! АМА, пич....ти не си там да гушиш някакви 40к за 7 месеца и да ги дариш!!!! ТИ СИ ТАМ, за да вършиш работа, така, че българите да живеят по-добре със страгегия облечена в закони и то в дългосрочен план! 40к НЯМА да напряват нацията ни по-щастлива, по-богата и по-просперираща!!! Това, че си дарил 40к и се хвалиш, също не си струва да се коментира! А пък, може би това е гузна съвест, че НЕ ТАМ ти е мястото??? Ице, изложи се тоталто....и продължаваш падението!
+1
 
 
Нищо не е прав.А тоя пръст да си го забие в дрогирания г*з.Да,благородно дело за заплатата ако е истина,но това няма нищо общо с "работата" му като депутат.Там резултата е +50% реална инфлация +ХАОС в цялата държава.Не пилот,ами и самолет няма вече
Aнонимен
на 06.06.2022 г.
-4
 
 
Благороден човек, а и за пръста е прав - де да бяха всички депутати като него.
+2
 
 
Това си е личен пиар.Някои хора даряват без да казват и е нормално.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: