Илчовски след тричасовия разпит: Казах си всичко

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:21 / 14.05.2021
992
Над три часа продължи разпитът на бизнесмена Светослав Илчовски в следствения отдел на Софийската градска прокуратура, съобщава БНР.

Той се яви в прокуратурата с адвокат, а след разпита обясни, че е давал показания като свидетел.

Илчовски се яви заради твърденията си пред т.нар. комисия за ревизия на управлението в доскорошния 45-и парламент за търговия с влияние, рекет, корупция и натиск над бизнесмени.

"Бях разпитан като свидетел и дадох показания за всичко, което казах пред парламентарна комисия за ревизия. Дал съм данни за твърденията си пред комисията, свързани с рекет над мен, борсови спекулации и за какво ли не", заяви Илчовски.

На въпрос какви документи е донесъл в Спецпрокуратурата, бизнесменът, който се занимава със земеделска продукция, се ядоса: "За кражба на вашите пенсии! Изчезвайте оттук!", цитира го "Свободна Европа".

Адвокатката му Галя Гълъбова, която го придружаваше по време на разпита, уточни, че клиентът ѝ е дал свидетелски показания "за всички твърдения", които е изнесъл пред парламента, но не пожела да влезе в конкретика.

Малко, след като двамата си тръгнаха обаче, Илчовски се върна обратно в сградата. При повторното си излизане той отказа да отговаря на повече медийни въпроси с думите: "Иван Ангелов (собственикът на "Градус") е най-големият крадец и аз ви го показах, бе, глупаци!", цитира го "Дневник".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).