Има развитие след "Вие не сте полицаи" край "Кауфланд"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
22:32 / 09.09.2022
874
Присъда от 3 месеца условно с три години изпитателен срок получи пловдивчанинът Стефан Бойкинов по дело за причиняване на лека телесна повреда на двама полицаи, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Бокинов вървял по улица в Пловдив и се оглеждал наляво и надясно. Заради странното му поведение бил спрян от цивилни ченгета, участващи в специализирана полицейска операция със служебен немаркиран автомобил.

Мъжът отказал да даде личната си карта с думите: "Вие не сте полицаи", въпреки че служителите се легитимирали.  Когато единият полицай го предупредил, че ще бъде отведен в районното полицейско управление за установяване на самоличността, Бойкинов рязко го избутал и тръгнал да си продължава пътя.

Понечили да му поставят белезници, той се дърпал и през цялото време крещял "Правят ми грабеж. Аз съм цивилно лице. Вие не сте полицаи" и се опитвал да се отскубне. Успял да докопа качулката на единия и започнал да я дърпа.

Тарапаната събрала тълпа зяпачи, някой се обадил на спешния телефон 112. Дошла патрулка от най-близкото VI РУ, но си тръгнала, защото разправията не ставала на тяхна територия, после дошъл екип от V РУ.  Междувременно цивилните служители успели да надвият гражданина и да го закопчеят с белезници за мантинелата. Стефан Бойкинов бил отведен в ареста за 24 часа. Времето за задържането се приспада от присъдата му.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).