Интензивен трафик преди уикенда по границите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 11.09.2020
2507
Интензивен е трафикът в петък сутрин за излизащи от страната на товарни автомобили на пунктовете с Гърция, Турция и на границата с Румъния, предаде БГНЕС. 

На ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. От 00:00 часа на 08.09.2020 през ГКПП "Илинден" - "Ексохи" е възстановено пропускането на товарните автомобили само с техните водачи след представяне на QR код.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Орменион" в двете посоки. На ГКПП "Маказа“ - "Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. През ГКПП "Ивайловград"- "Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

На ГКПП "Маказа"- "Нимфея" и ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове "Кулата“ и "Маказа“.

Всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

На границата с Румъния, на ГКПП "Русе" и ГКПП ''Видин'' трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

В Румъния се пропускат български граждани, без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Турция, на ГКПП "Лесово" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения.

На граничните пунктове със Сърбия трафикът е нормален. Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест за наличие на вируса SARS-CoV-2, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата с Република Северна Македония трафикът също е нормален. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

Виж коментарите (0)

Още по темата (387):
10.07.2021 Засилени проверки по морето
17.06.2021 Ето какви са цените на един от най-скъпите плажове на Балканския полуостров
14.06.2021 Лято или не точно? Над 2300 метра утре - слаб сняг
20.02.2021 Българи купували имоти на морето без кредит
02.01.2021 Хотели край Варна са изправени пред масови фалити
22.10.2020 Без български курорти в класация за най-добрите места за почивка в Европа
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).