Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Йоан Стоянов пред "Фокус": В Израел съм, трябва да сме до децата в тази война
Автор: Петя Кузева 22:08 / 10.10.2023Коментари (0)950
© Фокус
Футболистът на националния отбор по футбол Йоан Стоянов продължава да е в Израел в разгара на войната и първата му мисъл вече не е да се прибере в България, а с каквото може да помогне на децата в страната, в която е израснал.

"Добре съм", потвърди 23-годишният Йони пред "Фокус", като поясни, че той  и съотборниците му от Апоел Беер Шефа се опитват да правят каквото е по силите им поне да успокоят и малко децата в Израел и да ги усмихнат.

"Знам, че медиите държат да напишат как съм, защото съм в Израел, търсят връзка с мен по цял ден, разбирам. Но аз лично не смятам, че ще помогне на някой, ако по цял ден повтаряме едно и също. Ето, казвам го на вас. Днес с отбора ми Апоел Беер Шева се постарахме да направим нещо хубаво, обърнахме внимание на децата. Направихме чат на живо в социалната мрежа Instagram с малки фенове на клуба, живеещи близо до Газа и поне от това, което усетих, е че доколкото можахме, ги зарадвахме. Наистина мисля, че поне за малко сме ги усмихнали. Уверихме ги, че мислено сме с тях и че трябва да са спокойни, нищо че в момента медиите не обръщат много внимание на тези дребни, но важни неща. Важното е, че ги видяхме, поговорихме и зарадвахме", каза пред нас футболистът на националния ни отбор.

Часове след началото на атаките на Хамас в събота и по време на телефонния ни разговор около Йоан се чуваха сирени за тревога, а на въпроса ни дали възнамерява да напусне страната в първия възможен момент, не отговори конкретно, но каза убедено, че е готов да играе за своя Апоел Беер Шева в следващия мач от футболното първенството на Израел. С днешна дата - когато и да се състои той. 

Засега не е ясно кога футболистът ще може да се прибере в България и дали ще може да се присъедини към националния ни отбор. Той беше в разширения състав на селекционера Младен Кръстаич за европейската квалификация с Литва в събота и приятелската среща с Албания няколко дни по-късно

По последна информация Йони няма да бъде мобилизиран в армията, въпреки че живее в Израел от двегодишен и е с двойно гражданство. Причината за това е неговият диабет.

Припомняме, че Йоан Стоянов получи наградата за "Откритие на сезона" в израелската елитна дивизия Лигат Ал. В класацията роденият в България Стоянов изпревари още четирима състезатели, за да грабне приза.

Крайният защитник е роден в Пловдив през 2001 година, но израства в Израел и до скоро не беше много популярен в България. Той бе запомнен и като българинът, който вкарва гол на "Левски" в европейските клубни турнири. Националът ни и играч на Беер Шева изравни резултата за 1:1 на "Герена" в реванша от ІІІ квалификационен кръг за влизане в групите на Лига Европа.



Още по темата: общо новини по темата: 340
12.05.2024 »
08.05.2024 »
04.05.2024 »
03.05.2024 »
26.04.2024 »
16.04.2024 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: