Искат от покойница да закрие телефона си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
09:04 / 08.12.2014
1016
Мобилен оператор поиска от покойната ми майка да подаде молба за закриване на телефонния си пост, заяви пред "Монитор" Гери, дъщеря на починалата Ганка Капралова. След като 76-годишната жена си отишла от този свят, Гери тръгнала по трудния път на българската бюрокрация да закрива сметки за вода, ток и стационарен телефон. Жената останала потресена, след като от офиса в Добрич й заявили, че молба трябва да подаде титулярът на сметката.

"Но майка ми е починала, ето ви копие от смъртния акт, ето ви и документ за наследници", наредила документите Гери. "Не може", отсякла дамата от "Виваком".

"Такъв е редът при нас, освен това закриването не може да стане веднага, а трябва да има предизвестие и телефонният пост се закрива след един месец", добавила служителката. Което автоматически означава, че наследниците трябва да платят поне още една месечна такса на "Виваком" за телефона на майка си, който никой няма да използва.

Гери получила напечатан формуляр, от който става ясно, че покойната Ганка Капралова заявява, че желае да бъде закрит следният телефонен номер...

В документа вписано, че абонатът е съгласен БТК ЕАД да събира, обработва и предоставя неговите лични данни, например, за извършване на кредитна оценка на абоната, с цел ползване на отстъпки и др., в това число данни за гражданското му състояние, данни за трудовите му договори и социално-осигурителния му доход.

Освен това в края на споразумението има и таен въпрос към абоната: кой е любимият ви цвят?

По обективни причини споразумението няма как да бъде подписано лично от титуляра Ганка Капралова.

Подписът е на наследник, но никъде не е вписано нито името му, нито адрес, нито лични данни, нито телефон за връзка. Ако на месец в България има 10 000 покойници, абонати на "Виваком", това са още 10 000 месечни такси, които за фирмата са абсолютно чиста печалба, изчисляват наследниците на баба Ганка.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Посолството на САЩ в София с важно съобщение
Близо 57 000 ментета задържаха митничарите на двата моста между Б...
Ако получите такъв имейл от Инспекцията по труда, в никакъв случа...
КНСБ: Човек трябва да получава заплата от 1454 лв. нето, а за сем...
Не отваряйте и не отговаряйте на тези имейли, съветва експерт по ...
Да отидеш на протест, да ти блъснат колата и да се прибереш с пат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).