Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ива Дойчинова: "Въпреки всичко" на Питър Сейдж е наръчник с 11 лични писма от престоя си в затвора, с тях той показва колко леко може да живее човек
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 19.02.2024Коментари (0)1424
© Фокус
"Въпреки всичко" на Питър Сейдж е наръчник с 11 лични писма до негови привърженици, които той пише по време на престоя си в затвора. С тях той показва колко леко може да живее човек, когато акцентира върху нещата, които му носят висока вибрация и са удоволствие. Това каза програмният директор на Радио "Фокус" Ива Дойчинова в рубриката "Дифтонг" в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус“.

Когато Питър Сейдж попада в затвора, той вече е успешен предприемач, милионер, притежавал е няколко бизнеса, вече е лектор и коуч. Той е изпратен в "Пентънвил“ – един от най-неприятните затвори във Великобритания, където са присъдите си излежават хора за тежки криминални престъпления. Причината е съдебен спор с "Хюлет-Пакард“ и отмъстителността на съдията по делото заради претенции от негова страна, разказа Ива Дойчинова. "Пентънвил“ е място, което бившият министър на правосъдието Майкъл Гоув описва като най-драстичният пример за провал в затворническата система. Неговата поява там е изключително странна. "Първото, което той усеща, влизайки там, е ниското ниво на енергия. Затворът е място, на което хората не искат да бъдат и мразят тази част от живота си. Питър Сейдж обаче се възприема като вътрешен агент на промяната и започва да работи с тях“, обясни тя.

В своите 11 писма Питър Сейдж разказва много конкретни случки.

"Опитвайки се да въздейства върху останалите хора, той говори как въздейства върху себе си. Много пъти той казва, че никога не съжалява за нищо в живота си, защото вината има прекалено ниска вибрация и не иска тя да бъде част от живота му. Питър Сейдж обяснява защо и как прави медитация. Чрез нея той вдига нивото на вибрациите.“

Питър Сейдж работи с хората около себе си. "Той започва да работи не само на ниво затвор и правила, а на ниво агент на промяната отвътре. Показва как хората могат да преценят и оценят дори времето си, прекарано в затвора като полезно и да направят нещо. Това, че започва да пише до своя кръг от следователи пък му дава огромната увереност, че това, което той мисли, прави и осъществява с дните си в затвора, означава, че човек извън затвора може да направи страшно много за живота си“, разказа Ива Дойчинова.

Езикът на автора е кратък, точен и витален, а съветите, които дава, са много простички, допълни тя.

Водещият на предаването Або представи "Американски лекции“ на Итало Калвино. Това е цикъл от шест лекции, които остават незавършени заради смъртта на автора. "Това всъщност са шест подхода към писането, шест неща, на които Калвино иска да наблегне за авторите на ХХІ век. Те носят заглавията "Лекота“, "Бързина“, "Точност“, "Нагледност“, "Множественост“. Последната – "Съдържателност“, той не успява да напише. "Озаглавявайки лекциите по този начин, той не отрича и техните противоположности, т.е. тежестта на езика, мудното писане и т.н.“, обясни Або.

Езикът на първата, четвъртата и петата глава той определи тежък, заплетен, с много препратки към антични и класически автори.

"Всеки, който иска да пише, трябва да прочете тези лекции. Те са съдържателни и действително дават добра идея за това как един човек може да подходи към писането на какъвто и да е текст“, допълни Або.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Санкциите срещу Русия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: