Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ива Дойчинова и Светослав Иванов обявиха голяма новина
Автор: Екип Varna24.bg 13:47 / 02.11.2022Коментари (0)622
Вдъхновяващият учител, историк и изследовател от Свиленград Димитър Гилев спечели вота на публиката в националната обществена кампания на БНР "Будител на годината 2022". Резултатите от гласуването бяха обявени на тържествена церемония на празничния 1 ноември. Водещи на събитието, което ще бъде излъчено днес в 23:30 часа по bTV, бяха журналистите Ива Дойчинова и Светослав Иванов (водещ на публицистичното предаване "120 минути“).

Победителят в "Будител на годината 2022", Димитър Гилев, призова всички българи да се пробудим и осъзнаем, че сме древен народ с история, да спрем да говорим за България като за държава и да осъзнаем, че тя е отечеството ни. Затова и често влиза в клас с костюм от миналото, за да преподава автентично, а в своята интернет платформа "Древна България" Гилев качва клипове, статии и публикации, с които цели пробуждането на българския народ. Материалите вече са над 1500.

29-годишният учител сподели, че иска да научи учениците си на чест, морал, дълг, родобюлие, отечественознание: "Отечеството символизира духовното единение на един народ, затова моята мисия е да възпитам в децата да градят бъдещето на България. Историята не е само нашата памет, та е и гръбнакът на народа, а без гръбнак не можем да стоим изправени".

Димитър Гилев беше един от десетте финалисти в деветото издание на  кампанията "Будител на годината“, избрани от журито (проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова) сред стотици предложения от слушателите на БНР.

Наградата "Аз, буки, веди – Знание" на скулптора Александър Пройнов връчи генералният директор на обществената медия Милен Митев с думите: “Във време на все по-ожесточено противопоставяне, тази кампания продължава да ни обединява. Именно това нарастващо разделение в обществото прави нуждата от будителите днес все по-голяма.

В епохата на Българското възраждане будители са били онези, които са работили за просвещението и запазването на националното ни самосъзнание като българи. Днес будител може да е всеки от нас – аз, вие, човекът до вас с личния си пример за доброто, което правим, с каузите, зад които заставаме,  развиваме и отстояваме“.

Специалната награда на Българското национално радио получи проф. Мартин Вечев, визионерът на бъдещето от INSAIT, който успя да постави България в центъра на света със заряда, хъса и енергията си. Наградата връчи Димитър Димитров, член на УС на БНР.

 

Наградата на bTV Media Group, партньор на кампанията "Будител на годината 2022“, получиха двама души с огромни сърца - Силвена Христова и Красимир Ламбов, основателите на Фондация "Живот със Синдром на Даун", които преобърнаха представите на българите за слънчевите деца, и които показаха на всички, че това състояние далеч не е присъда, а предизвикателство. Наградата връчи главният оперативен директор и изпълнителен директор на bTV Media Group Господин Йовчев.

По време на церемонията публиката аплодира и още едни будители и тяхната вдъхновяваща музика – група "Остава“, които тази година отбелязват 30 години на сцената. Характерният стил на формацията, специфичният и чувствен вокал на Свилен, текстовете, които ни карат да се замислим, са сред причините групата не само да "остане" 30 години на музикалната сцена, но и да е следвана от хиляди почитатели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: