Ива Митева: Единствената партия, която искаше промяна, е "Има такъв народ"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:27 / 03.10.2021
854
"И двата парламента показаха, че единствената партия, която иска промяна е "Има такъв народ". Това заяви пред БНТ бившият шеф на парламента Ива Митева. "Ако при нас имаше задкулисие щяхме да направим кабинет. Проблемите са другаде, а не в специализирания съд и прокуратура. Проблемите са в здравеопазването и образованието", допълни тя.

"Аз дългата ръка на ДПС не съм я почувствала. Всичко тръгна от такива приказки. Декларацията на Христо Иванов. Не искам да коментирам Татяна Дончева, защото човек, който с лека ръка изказва лъжи, няма място в политиката", допълни Митева.

Ива Митева не е видяла дългата ръка на ДПС в "Има такъв народ". Тя не желае да коментира Татяна Дончева, защото когато човек изговаря неверни думи и се опитва да омърси честта и достойнството на даден човек, трябва да се замисли и да си понесе отговорността. Такива хора нямат място в политиката, отсече Ива Митева.

"Актуализацията на бюджета не се дължи на Асен Василев и служебния кабинет, а  е дело на парламента. Депутатите дадоха допълнително половин милиард лева. За пенсии, култура, бизнес", допълни тя.

"Министерството бе проспало всичко и не бе внесло актуализация. Ние го направихме", каза Митева.

Според нея внесените промени в съдебните закони са били изключително слаби. Странно било как рецензентите на Петър Илиев не забелязали плагиатство през 2015 г., а чак като влязъл в политиката.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Тържествената церемония по случай 6 май: Без военен парад, но със...
19 хиляди от българите са без препитание, а нямат и 25 години
Ген. Мутафчийски: Никога не можах да намеря отговор на този въпро...
Днес и утре магнитните бури са толкова силни, че могат до доведат...
На днешния празник: Има 3 забрани и 23 традиции, които трябва да ...
Военният министър каза кога ще дойдат първите изтребители Ф-16 в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).