Ива Митева: Гласуването на кабинета на ИТН - в сряда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 07.08.2021
1596
Председателят на парламента Ива Митева заяви пред БНР, че очаква кабинетът, предложен от "Има такъв народ“, да бъде гласуван в пленарна зала на редовното заседание в сряда (11 август). И прогнозира - "ако не мине, отиваме на избори.“

"От заявките на парламентарни групи разбирам, че за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват дотогава", коментира Митева и уточни, че до провеждане на избора в Народното събрание има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

"Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената в проектокабинета са нови, да, но нали това искахме - млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър", каза тя.

"Вярвам, че в парламента ще се върне истинският дебат. Виждам, че започваме да работим, да търсим съгласие и единение по темите", обясни председателят на НС.

"Когато сме политици, трябва да внимаваме какво говорим и какво правим". Така Митева отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като "в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество".

"Трябва да започнем да работим заедно по теми - образование, здравеопазване, правосъдие, които са важни за всички хора. Главният прокурор е уреден в Конституцията. Категорично всички сме за това, че не може да има вече единна и централизирана прокуратура, тази пирамидална структура трябва да приключи. Аз съм участвала във всички промени в Конституцията - от първата през 2003 година, но от пет поправки - четири са свързани с правосъдната система. Къде сме ние? Там, в 2003 година! Правени са един поправки, които не са решили проблемите ни", обясни тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).