Ива Митева: Промяната започна от ИТН, но имахме грешен подход

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
22:56 / 29.12.2021
1406
Ние категорично ще гласуваме против зелените сертификати. Пропука се информационната кампания за ваксините. В началото нещата вървяха, хората слушаха. После нещо се обърка, може би обществото се изплаши. Сега трябва специалистите да седнат на една маса и да вземат най-правилното решение. Това каза пред NOVA news Ива Митева от "Има такъв народ", преповтаряйки позицията на ПГ на партията по темата за зелените сертификати.

"От ИТН започна промяната. Годината беше пъстра за всички. Минахме през няколко правителства, два служебни кабинета. Това беше ново и не се беше случвало. Това, което се случи обаче и трябва да се отбележи, е, че от нас започна промяната. Поставихме точката и началото, което, надявам се, да ни изведе до истинската промяна, която очакваме", обясни тя.

Ива Митева отчете като грешка подходът на ПГ в предишното Народно събрание.

"Бяхме много разнолики. Всеки дърпаше към себе си. Може би подходът ни беше неправилен. Последните избори показаха, че хората търсят консенсус и диалог. Имаше много разделения в предишния парламент. Имахме много опитни политици, но тази опитност също изигра лоша шега. Тръгнахме рязко. Ако кабинетът беше представен в една по-спокойна среда, след окончателното обявяване на изборните резултати, може би щеше да е по-различни. Трябваше да сме по-спокойни и да снижим егото си. Искахме да сме кабинет на малцинството, но малко хора ни разбраха, Сметнахме, че трябва да си понесем отговорността", допълни тя и обясни, че вероятно, ако нямаше нов политически играч, картината щеше да бъде друга.

"Личността на главния прокурор винаги е била спорна, по-скоро трябва да се преразгледат правомощията му като цяло и да се види къде трябва да стои тази фигура изобщо", коментира Митева очакваните реформи в правосъдната система.

Виж коментарите (2)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).