Ивайло Мирчев с жестоки критики към президента заради новогодишната реч: Надявам се никога Радев да не получи поздрав от Кремъл

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (10)
15:17 / 01.01.2024
2644
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев остро разкритикува новогодишната реч на президента Румен Радев. Ето какво написа народният представител във Фейсбук:

"Прочетох снощната реч на президента Радев и съм объркан. Вместо обединител на нацията той се е превърнал в класически четирихилядник, като тези подпомагащи руската пропаганда и влияние в България", пише депутатът във фейсбук и изрежда акценти от речта на държавния глава.

Първи по управляващото мнозинство стреля снощи Раде, като го обвини в корупция, икономическа несигурност на страната, цензура, връщане на стрелките на историята назад, безнаказаност, "разграждане на националния суверенитет" и отказ от достойнство. На това обаче Мирчев отговаря, че именно служебните му кабинети са плашили с фалити, развивали са корупционни практики, а Радев не е спомогнал по никакъв начин за приемането ни в Шенген.

"В речта си Радев апелира за единение и лидерство. Той е президентът и е добре да знае, че най-близкият път за постигане на единение и лидерство е като спре да обслужва интересите на Путин в България.

Разбирам, че Радев е засегнат от това, че не получи персонална честитка от Путин за Нова година каквито имат Вучич и Орбан. Причината е, че той не успя да прокара изцяло руските интереси, а 2023 г. бе лоша за него в това отношение. Надявам се и никога Радев да няма шанса с вредоносните си действия да получи новогодишен поздрав от Кремъл. Едно е сигурно - той е първият български президент, който накара големи групи в обществото да организират акции за изключване на телевизорите докато трае неговата реч", пише още Мирчев.

Виж коментарите (10)

Още по темата (1132):
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
21.05.2024 Пеевски: Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент
21.05.2024 Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите
20.05.2024 Стефан Янев: Посланието, което получаваме от българските граждани, е, че трябва да работим в коалиция
Още новини от Национални новини:
Брокери: Асоциацията обединява усилията на бранша и развива умени...
Борисов: В името на България сме длъжни да съставим правителство
МС отпусна над 10 млн. лв. за справяне с щетите след наводнението...
Александра Кишишева: Форумът "Изгряващи звезди" е един от най-гол...
Отпускат първоначално 100 млн. лева за изграждането на Национална...
Уникален случай за българите: Имат собствено жилище, но въпреки т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).