Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Измамници доставят луксозни коли от името на баптистката църква във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:39 / 18.05.2012Коментари (0)873
©
Ново разследване за фалшив внос на автомобили от Америка. Измамници твърдят, че доставят луксозни коли от името на баптистката църква във Варна, а всъщност взимат парите и се покриват. Издирвани са от полицията и потърпевшите от месеци, но резултат за момента няма, а ужилените са десетки.

24-годишният Младен Парушев е от варненското село Кичево. Семейството му живее оскъдно, затова той решава да вземе нещата в свои ръце. Започва с незаконна търговия и за нула време се сдобива с доста клиенти. Кирил Джеров е една от първите му жертви.

"Исках да си доставя кола от Америка заради изгодния долар. Един познат се свърза с мен, предложи изгодна цена на автомобил и аз влезнах в сделката. Имаше предплащане - там 10 или 20% върху цялостната цена, сключване на договор, адвокат, доста сериозно изглеждаше поне за началото. А най-интересното беше, че имаше някаква такава с баптистка църква с коли, които са дарения - цялостната измама е добре оформена", разказва мъжът.

За да избегне всякакви съмнения за почтеността и легитимността на сделката, Младен прави ловък психологически трик - намесва институция, в чиято почтеност никой няма основание да се съмнява.

"Историята беше следната - в Америка има баптистка църква. Американците, както всички знаем, има доста известни актьори, които вярват в нея и тези коли които били там, имали автопаркинг техен си и тези коли били дарения и в момента ги разпродавали, за всяка една държава имали ауторизиран един човек", продължава разказа си Кирил Джеров.

Само до момента измамените като него са над 10. Всеки от тях е платил между 3 и 5 хиляди лева. След като давали парите обаче, Младен Парушев спирал да си вдига телефона и се покривал.

Оказа се, че да бъде открит изобщо не е лесно. В родното му село екипът на "Хрътките" научачава, че заради далаверите на Младен още преди време кредитори са продали семейната къща на Парушеви. Сега баща му живее в двора на православната църква, след като местните хора се смилили над него.

И в американската баптистката църква са чували за Младен Парушев - не с добро. "Няма никакво внасяне на коли оттук, това може да се провери. Аз съм началник или председател на нашата църква и ние сме внесли само книги", коментира Ник Малучи, пастор. Тойе категоричен, че ще сезира полицията и прокуратурата заради замесването на неговата църква.

Преди него обаче това вече са направили някои от потърпевшите. В Районна прокуратура-Варна е постъпил един сигнал, подаден от две лица, въз основа на който е възложена предварителна проверка от наблюдаващ прокурор. Полицията вече издирва Младен Парушев, но засега без успех.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Газови доставки
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: