Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изпълниха последното желание на Стефан Данаилов преди да почине
Автор: Екип Varna24.bg 16:07 / 01.11.2022Коментари (0)1849
Синът на Стефан Данилов Владимир изпълни последното желание на знаменития си баща. Данаилов-младши е сложил кръст на гроба му малко преди Голямата задушница в събота. Красиво изработеното разпятие е последното желание на актьора, но изработката му отнела доста време. В крайна сметка това се случи на третата годишнина от кончината на Мастера.

"Когато баща ми започна да боледува, с него непрекъснато говорихме за вярата човешка, за Бог, за просветлението. Не знам дали нашият разговор му повлия, или всъщност той винаги е бил вярващ човек и рядко е говорил с хората на тази тема. Именно това ме накара да сложа кръста на паметника му. Това беше последното му желание", каза д-р Владимир Данаилов, синът на Ламбо.

За съжаление за третата годишнина от кончината на актьора, както и за рождения му ден - 9 декември, Владимир няма да може да присъства, тъй като вече работи като доктор в Щатите и има ангажименти, пише "България Днес".

"Когато си бях в България, избрах кръста, разгледах макета и посочих и място на паметника, който да се случи до Народния театър. Доста неща свършихме през лятото", каза Данаилов и допълни, че баща му много му липсва. "Сънувам го и се старая да не го разочаровам с нито едно свое действие. По цял ден съм на лекции и работа, уча много усърдно и искам да изпълня мечтата му нашият род да има доктор Владимир Данаилов", каза още Владимир.

В един от последните разговори между двамата младият мъж разяснявал на баща си важните в християнството дни.

"Питаше ме какво се случва, какво съм чел, когато душата си отиде от този свят. Разказвах му, че най-важните дни са 9-ият от смъртта, 40-ият, а след това третият, шестият и деветият месец и една от най-важните е третата година, на нея е задължителен помен от роднините. Това е важно, защото преди това душата митарства - минава през различни кръгове", казва Владимир, който през годините заедно с майка си Ирен Кривошиева е много вярващ и почита всички християнски празници и традиции.

Мастера бе погребан до съпругата си Мария в Боянските частни гробища. "Мислих да предложа на сина й Росен да сложим кръст и на нейното покойно място, но всъщност той си решава", смята Данаилов.

"Още помня едни от последните думи на вуйчо, които бяха: "Събирайте се до три години от смъртта ми. После - който каквото иска", сподели пред вестника и племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешкова.

Жената, която е близко до сърцето на Данаилов в годините - Ирен Кривошиева, също винаги се насълзява, когато си спомня за любимия мъж.

"Винаги плача при спомена за него. Същото правя и когато говоря с Владимир. Някакви неща ми изплуват на моменти, събития, които съм изживяла, докато ходих в болницата да виждам Стефан. Тогава му пусках запис от Владето, защото разликата във времето със САЩ е седем часа и той понякога се записваше. Но да, успяха да се сбогуват, когато Влади беше една седмица тук. Но и за двамата беше много тежко", връща лентата назад Ирен. Докато Ламбо бил в болницата, тя през цялото време бдяла над леглото му.

"Давах му един лист, който пазя до ден-днешен, макар да не се разбира нищо какво е искал да напише. Пишеше, а аз се опитвах да разбера какво. Но понеже беше с маска на устата, не можех да видя и реакциите му. Знаех обаче, че ме чува", сподели още Кривошиева.

"Един от моментите, в които ми е било най-тъжно, бе, че Стефан не можа да получи причастие на смъртния одър, тъй като никога не се беше причестявал, не беше и постил. Но аз му дадох вода от река Йордан. Тя се пие на гладно при особени случаи и се освещава на Йордановден. Това можах да направя за душата на Стефан", сподели ни една от последните си срещи с Данаилов Кривошиева.

Стефан Данаилов си отиде на 27 ноември, дни преди рождения си ден - 9 декември. Тази година стават три години от кончината му.



Още по темата: общо новини по темата: 6915
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: