Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Извънредно: Адмирал Ефтимов: Открит е биологичен материал
Автор: Васил Динев 11:41 / 10.06.2021Коментари (0)2486
За съжаление сред намерените останки е открит биологичен материал, който  е предоставен за ДНК експертиза. Логически следва, че действията се насочват най-вече към намиране на мерната кутия на самолета.

Това е ключов момент, за да могат да се анализират причините за инцидента. Продължава търсенето в показания район.

Това съобщи преди минути на пресконференция началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов във връзка с падналия в Черно море наш изтребител МиГ-29, предаде репортер на Varna24.bg.

"Решихме да ви запознаем с хронологията на събитията от 00;40 на 9-ти юни до момента както и да ви запознаем с предстоящия ход на събитията по търсене на отломките на самолета, но най-вече на автоматичното записващо устройство регистриращо параметрите на полета и така наречената черна кутия.

Позволете ми да започна с анализ на средствата на Военноморските сили по предприетата операция по търсене и спасяване, която тече от 00:40 до настоящия момент.  Реакцията на Военноморските сили е мигновенна. В резултат на предприетите действия са описани ключовите моменти по време на провеждането на операцията. Вижда се загуба на контакт, след което с настъпването на светлата част на денонощието и визуалността на визуалното наблюдение на въртолета на ВМС са открити отломки. 

Към 11;30 започва събиране на останките. За съжаление трябва да потвърдя, че сред намерените останки е открит билогичен материал, който е предоставен за ДНК експертиза. Логически следва, че действията се насочват най-вече към намиране на черната кутия на самолета. Това е ключов момент, за да могат да се анализират причините и да може да продължи плановата летателна дейност на изтребителната авиация. Продължава на базата на анализа на намерените отломки.

Търсенето в показания район в червения правоъгълник на картата се извършва обследване на дъното с помощта на хидростанцията, която е специализирана за откривне на мини. Към тази сутрин са открити потвърдени два контакта, за което следва да се извършат допълнителни действия по потвърждаването на този контакт. Технологично тези действия се извършват със сонари със страничен обзор. В 10;00 тази сутрин проведохме съвещание с фирми и организации в морския бизнес.  Всички те заявиха готовност да се включат безвъзмездно в етапа по търсене и потвърждаване на установените контакти. Искам да отбележа, че тази дейност не може да се обвърже с определен времеви параметър. Готови сме да я провеждаме до тогава докато можем да предоставим достоверни резултати", обясни адмирал Емил Ефтимов. 

Контраадмирал Кирил Михайлов допълни:

"Продължават изследователните дейности без прекъсване от момента на подаването на сигнала за изчезването на самолета и към този момент в района на катастрофата продължават обследвания на разпръснатите отломки и остатъците от изтребителя. Към момента започваме съвместна работа с фирмите и организациите, които изявиха желание да помогнат в дейността на ВМС.  В момента сме в надпревара с времето, тъй като за провеждането на всички тези дейности е необходимо благоприятни метеорологични условия и второ морската среда на всички е известно е по-агресивна и продължителният престой на черната кутия във вода не е желателно. Така че колкото по-бързо я намерим и я извадим, толкова по-голям е шанса това което намерим да бъде използваемо и за по-нататък за изясняване причините на инцидента".

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 103
11.03.2024 »
24.11.2023 »
09.11.2022 »
08.11.2022 »
08.11.2022 »
08.06.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: