КАПБ повдигна въпроса за високите такси, които нарушителите трябва да плащат на БГТОЛ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:37 / 13.01.2022
964
Представители на Камара на автомобилните превозвачи в България и Стоян Новаков – зам.-министър на транспорта и съобщенията, обсъдиха актуалните проблеми пред транспортния бранш. Водеща тема на разговорите беше пропускливостта на граничните ни пунктове с Турция, като бяха обсъдени проблемите при преминаването и през другите ни ГКПП.

Стоян Новаков заяви, че проблемът с бавното преминаване на товарни автомобили през граничните ни пунктове с Турция и по-специално ГКПП "Капитан Андреево“, ще бъде обсъден на предстоящата междуправителствена среща с представители на южната ни съседка.

Обсъдихме и предстоящото въвеждане на европейската директива за командироване на водачи, която ще увеличи в пъти административната и финансовата тежест на българските превозвачи, като получихме уверението на Министерство на транспорта за пълно съдействие към българския бранш.

За пореден път пред Министерство на транспорта повдигнахме и въпросите за необосновано високите компенсаторни такси, които нарушителите трябва да плащат на БГТОЛ. Както многократно сме заявявали, Камара на автомобилните превозвачи в България счита за необосновано и нелогично, нарушение, което фактически ощетява с 2 лв. да се наказва с глоба от 750 лв.

Поискахме и съдействие за разрешаване на кадровия проблем в сектора. Липсата на шофьори за българските транспортни фирми е задълбочаващ се проблем, на който никой до този момент не намери решение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).