КНСБ: В момента политиците разрушават пенсионния модел

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:30 / 14.01.2022
682
"Това, което се направи през миналата година, беше абсолютна грешка. Казахме го, но нямаше никаква чуваемост. Това е плод на действията на всички политици взети заедно. В момента разрушават пенсионния модел". Това коментира в предаването "Здравей, България" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. 

"От юли би трябвало да влезем в нормалното действие на пенсионната система и може би ще се наложи по-високо преизчисление на пенсиите от тези 6%", каза синдикалистът.

Тогава помощ трябва да получават най-бедните и то през Агенцията за социално подпомагане. Ако COVID добавката продължи до края на годината, това ще е грешка", смята Димитров. 

Той направи сравнение и с Румъния. "Румъния расте по-бързо от нас, имат повече възможности. Следващият отговор е, че разпределението е по-справедливо", заяви Пламен Димитров.

И обясни, че по официални данни кумулативна инфлация е 7,3% ноември спрямо ноември. Очаква да е 8% декември спрямо декември. На годишна база ще е по-малка.

Малката кошница приближава 15%. Нашето искане е 15% да се компенсират всички доходи", заяви Димитров. 

"Очаквам 5-6% инфлация да заложи правителството в бюджета. На малката кошница пак ще е доста по-голям. Затова казах 750 лева, това е 15% увеличение на доходите. Ако увеличим минималната заплата, никой няма да ни дърпа ушите, че сме го направили", каза Димитров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).