КПКОНПИ установи конфликт на интереси при кмета на район "Красно село"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:44 / 10.01.2022
806
Кметът на столичния район "Красно село“ Росина Станиславова е с установен от КПКОНПИ конфликт на интереси – за това, че е назначила себе си за ръководител на проект, както и за това, че е сключила трудов договор с дъщеря си, докато е била ръководител на проект, финансиран с европейски средства. Към настоящия момент Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и предстои произнасяне на съда.

На свое редовно заседание КПКОНПИ прие решение да бъдат изпратени на прокуратурата всички материали, касаещи извършена проверка в столичната община "Красно село“ поради наличие на данни за извършени корупционни престъпления.

На 2 декември 2021 г. служителите на дирекция "Противодействие на корупцията“ извършиха проверка на място по сигнали на граждани и по медийни публикации. Изискани са документи, снети са обяснения от длъжностни лица, включително и такива, заемащи висши публични длъжности.

След анализ на документите и получената информация, са установени данни за извършени закононарушения при изпълнението на строително-ремонтни дейности и доставка на материални активи, с възложител Столична община – район "Красно село“.

Установени са и незаконосъобразни действия на общинската администрация, изразяващи се в умишлено забавяне на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване под наем на общинско имущество и разходване на публични средства, извършване на фиктивни назначения на служители по оперативни програми и проекти с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
08.04.2024 Кирил Петков лъсна на снимка с единия от обвиняемите по ОПГ-то с Петя
Банкова
22.02.2023 Кметът на "Красно село": Цялото действие срещу мен е политическа поръчка
22.02.2023 Росина Станиславова: Доказвам всеки ден, че най-трудно е да спазим законността, всички атаки срещу мен не са случайни
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).