КЗП затяга контрола върху промоциите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 20.05.2015
719
Комисията за защита на потребителите (КЗП) отправя съвет да подхождаме рационално, когато ни атакуват със специални оферти и промоции и да не се поддаваме на примамливи предложения за покупки само заради придружаващите ги бонуси и подаръци. Практиката показва, че хората трудно устояват на офертите с обещания за отстъпки и "комплименти" и понякога взимат емоционални решения за покупка, без да обмислят дали реално се нуждаят от стоката или услугата, която им се предлага "с преференции".

В момента комисията работи по сигнал на потребител, свързан с промоция на верига бензиностанции. През лятото подобни оферти зачестяват. В тази връзка председателят на КЗП Димитър Маргаритов възложи извършването на по-активни проверки на актуалните промоции относно обявяването на условията и правилата, при които те се провеждат.

Утре, 21 май, Маргаритов е поканен да присъства на откриването на новия туристически сезон в к.к. "Св. Св. Константин и Елена". На събитието от страна на комисията ще бъдат още Константин Арабаджив - член на КЗП, и Илиян Станоев - директор на регионалната дирекция във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Старозагорската прокуратура за случая "Дебора": Различни съдебни ...
Радев поздрави новоизбрания президент на Мексико и я покани в Бъл...
Доц. Васко Николов: Железопътният транспорт е стратегически отрас...
Делян Пеевски: Важното е хората да виждат какво правим и да са до...
Енергийният министър: Вертикалният газов коридор ще е ключов за с...
Медицинският хеликоптер отново във въздха, този път заради жена с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).