
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да избягваме риска от аспартам - съвети от диетолог | ||||||
| ||||||
Диетолъгът и специалист по здравословно хранене проф. Донка Байкова споделя в интервю за NOVA, че рисковата доза е над 40 милиграма на килограм телесно тегло аспартам. Или над 10 кенчета безалкохолно. По нейни думи ако се консумира "инцидентно, би трябвало да нямаме проблеми" Въпреки че аспартамът не е кацерогенен, специалисти напомнят, че изкуствените подсладители със сигурност не са най-здравословния вариант, който може да изберем. "Много прибързана е препоръката: ползвайте изкуствени подсладители, за да нямате високо тегло, за да намалите нивата на кръвната захар и да подобрите състоянието на диабета. Напротив, бихме казали - използвайте натурални подсладители", подчертава проф. Байкова. |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | ||
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а (85) | 28% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а (25) | 8% | ![]() |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а (38) | 12% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а (161) | 52% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg