"Капачки за Бъдеще" дари своята четвърта линейка

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
10:32 / 30.12.2022
566
"Капачки за Бъдеще“ дари своята четвърта линейка, като този път тя отиде за единствената специализирана детска болница у нас, тази в София, съобщи в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ Росица Такева от доброволната организация.

Продължаваме да работим за набавяне на линейки на места, които имат нужда, както и за набавяне на дефибрилатори за малките населени места. Обикновено това са места, в които няма лесен достъп. Стартираме още един проект. Това е обучение за спешна помощ за най-малките, за деца. В момента набираме и лекари доброволци, които да обучават децата, каза Такева.

Програмата се финансира от дарения, като целта е да бъдат обучени 10000 деца в цялата страна. "Към момента имаме 700 обучени деца от София, Пловдив, Русе и Плевен.

Все повече хора искат да стават доброволци, каза още Такева. В последно време има и много деца, които също желаят да се включват в тази дейност, каза Росица Такева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).