Каракачанов: Страхът от външните фактори и началници е по-голям, отколкото страхът от българския народ

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (3)
23:04 / 25.04.2023
861
"На хората им омръзнаха не само поредните избори, а и да се въртим на една и съща въртележка. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" почетният председател на ВМРО - Красимир Каракачанов.

"Ако се стигне до едни избори юли или август, сигурно ще бием рекордите на "Гинес“ по най-малък процент на гласуване в целия свят", добави той.

Според него обаче хората са отчаяни заради наличието на безперспективност, а не заради самата политическа система. "Гласуващите реално са не повече от 30%. Това е проблемът и това ще нанесе страхотни щети на идеята за някакъв парламентаризъм в България".

По думите му хората вече са видели разликата, че много от т.нар. "нови“ политици, които дойдоха с голямата кошница и с големите обещания, по нищо не се различават от старите политици. "Разликата е тази, че едни извадиха – кой фалшива, кой истинска диплома от някой чужд университет, малко по-гелосани са, малко повечко гел си слагат по прическите, малко по-модерни са, включително в сексуалната си ориентация, и говорят с купешки фрази. Нищо повече", коментира още Каракачанов.

Относно лидерската среща, която се проведе между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, почетният председател на ВМРО заяви, че не очаква от тях кой знае колко разумни ходове, но обясни, че страхът от външните фактори и началници е по-голям, отколкото страхът от българския народ.

"Би трябвало да бъдат притискани не от чуждите посланици и от чужди политици, както се случва и в момента, а би следвало да ги притискаме ние, българските граждани, с по-активните си позиции по най-различни въпрос. Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще правят някакво правителство, което да обслужва чужди геополитически интереси в името на световните евроатлантически ценности, а не в името на нормалния живот на българския народ, аз съм убеден, че то няма да просъществува дълго", добави още Красимир Каракачанов.

Виж коментарите (3)

Още по темата (936):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).